Kariyer 'Yeni İşim Girişim Programı'

'Yeni İşim Girişim Programı'

14.10.2015 - 10:57 | Son Güncellenme:

Trakya Kalkınma Ajansı'nın (TRAKYAKA) "Yeni İşim Girişim Programı" kapsamında gerçekleştirilecek "Let's Up" programı sonunda, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da yapılacak yarışmalarda her ilin birincisi, Amerika'da, "Silikon Vadisi"nde 1 hafta eğitim almaya hak kazanacak.

Yeni İşim  Girişim Programı

Trakya'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgede başarılı rol model girişimcilerin yetiştirilmesi ve bölge insanlarının girişimciliği bir kariyer yolu olarak seçmelerinin önünün açılmasının hedeflendiği program çerçevesinde, eylül ayı içerisinde başvuruları alınmaya başlanan "Let's Up" programının tanıtım seminerleri Trakya, Kırklareli ve Namık Kemal üniversitelerinde gerçekleştirildi.

Kendi girişimcilik fikirlerine ve iş modellerine sahip girişimci adaylarının programa alınarak mentorlar desteğiyle iş planlarını hazırlamalarını sağlamak ve onları doğru hibe-destek mekanizmalarına yönlendirerek ticari işletmelerini kurdurmak amacıyla oluşturulan "Let's Up" programının "Yeni İşim Girişim Programı"nın ilk ayağını oluşturduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Let's Up programına başvurular, Trakya Kalkınma Ajansı resmi internet sitesi www.trakyaka.org.tr üzerinden 15 Ekim 2015 tarihine kadar yapılabiliyor. Yeni fikirleri olan, teknoloji üreten girişimciler ve öğrencilerin başvurabileceği Let's Up programına Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinden 10'ar girişimci seçilecek. Girişimcilerin TRAKYAKA-TEB iş birliğiyle konusunda uzman eğiticilerden eğitim almaları, üst düzey yöneticilerle çalışarak iş modellerini ticarileştirmeleri için gerekli düzenlemeleri yapmaları sağlanacak. Let's Up programına katılan bir girişimci, yaklaşık 50 günlük bir eğitim-iş geliştirme sürecine dahil olacak. Program sonunda Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da gerçekleştirilecek Demo Day'lerde yapılacak yarışmalarda her ilin birincisi, Amerika'da, "Silikon Vadisi"nde 1 hafta eğitim almaya hak kazanacak."