Kariyer Yerel arama motoru Yellow Pages Türkiye’de

Yerel arama motoru Yellow Pages Türkiye’de

22.09.2008 - 21:30 | Son Güncellenme:

Online ve mobil firma rehberi, yerel arama motoru Yellow Pages nisan ayından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Sitenin veri tabanında 500 bine yakın şirketin iletişim bilgileri yer alıyor

Yerel arama motoru Yellow Pages Türkiye’de

Yaklaşık 120 yıldan bu yana bulunduğu ülkelerdeki her türlü iş kolu veya sektöre ait firma isimlerini, adres ve telefon numaralarını tüketicilere sunan Yellow Pages kitabı, gelişen teknolojiyle beraber sanal âleme taşındı.

Haberin Devamı

80’den fazla ülkede hizmet veren online ve mobil firma rehberi niteliğindeki site, geçtiğimiz nisan ayında ise Türkiye’de adresiyle faaliyet başladı.

500 farklı kategori altında, 500 bine yakın Türk şirketin isim ve iletişim bilgilerinin yer aldığı sitede hem Türkçe hem de İngilizce olarak şirket bilgilerine ulaşmak mümkün.

Eğer bir restoran arıyorsanız ‘restoranlar’, su arıtma firması arıyorsanız ‘su arıtma’ kategorilerine girmeniz yeterli.
Türkiye’nin yeni yatırımlara açık, dinamik bir ülke olduğunu söyleyen Yellow Pages Bilişim ve İnternet Hizmetleri Bölge Direktörü Trevor Nadeau, “Amacımız Türkiye’de faaliyette bulunan tüm firmaların yer aldığı Türkçe ve İngilizce hizmet veren kapsamlı veritabanına sahip olmak. Eğer bunu yaparsak Türkiye’de faaliyet gösteren milyonlarca firmanın yurtiçinden veya tüm dünyadan milyonlarca tüketiciyle buluşmasına da yardımcı olacağız. Bunu sadece internet üzerinde değil, mobil cihazlarda da yapıyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Sitenin, açılalı henüz birkaç ay olmasına rağmen, kullanıcı sayısı 10 bine ulaşmış. Nadeau, bu sayının kısa zamanda artmasını bekliyor:
“Konusunda uzman çağrı merkezi ekibi gün boyunca firma bilgilerini güncelleyip kategoriler halinde listeliyor.

Yerel arama motoru Yellow Pages Türkiye’de
Ayrıca her gün yüzlerce firmayı ziyaret eden, firmaların iletişim bilgilerini çağrı merkezimizle paylaşan özel bir ekibimiz de var. Ekibimizde 60’dan fazla Türk bulunuyor. Web dünyasında bulunmanın faydalarını kavramış, Türkiye’de faaliyet gösteren firmaların sahipleri, yellowpages.com.tr ve Mobile Yellow Pages’de yer almanın faydalarını çok kısa sürede görecek.”

Ücretsiz bilgilerini güncelle

Yellowpages.com.tr’yi ve Mobile Yellow Pages’i kullanmak için hiçbir ücret ödemeniz gerekmiyor. Siteye iletişim bilgilerini eklemek isteyen şirketler de ücret ödemeden bilgilerini güncelleyebiliyor.

Yazarlar