Cadde ‘Kariyerimin haklı gururunu yaşıyorum’

‘Kariyerimin haklı gururunu yaşıyorum’

14.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

20 yıldır müzik sektöründe olan Burcu Güneş, “Kariyerim kolay inşa edilmedi. Güzel şarkılar yazdım, besteledim ve müzisyen arkadaşlarımın kıymetli parçalarını okudum. Bu yüzden haklı gurur yaşıyorum” dedi.

‘Kariyerimin haklı gururunu yaşıyorum’

Burcu Güneş, sanat hayatının 20’nci yılını 17 Nisan’da Zorlu PSM’de sevenleriyle kutlayacak. Bugüne kadar birçok başarılı işe imza atan sanatçı, “Eline gitar alan, albüm yapmamalı” dedi. Güneş’le 20’nci sanat yılını, 40 ülkede manşet olan ‘Anadolu’nun Güneşi’ albümünü ve altı yıldır birlikte olduğu Hakan Kutal’la ilişkisini konuştuk.

Haberin Devamı

- Sanat dünyasında 20’nci yılınızı geride bırakıyorsunuz. Bu süreyi nasıl özetlersiniz?

İlk albümümü 1998 yılında çıkardım ama sahneye, 12 yaşında ilk kez babamla çıktım. Aslında 30 yıllık bir müzik geçmişim var. 20 yıllık kariyerimse elbette kolay inşa edilmedi. Çok çalıştım ve çabaladım. Zorluklar da yaşadım. Her zaman önce kalbe inandım ve kendim olmaktan vazgeçmeden yürüdüm. Bu yüzden de başım dik çok şükür. Güzel parçalar yazdım, besteledim ve müzisyen arkadaşlarımın kıymetli şarkılarını okudum. Kariyerimin haklı gururunu yaşıyorum.

- 17 Nisan’da Zorlu PSM’de, ‘Anadolu’nun Güneşi’ türkü albümünün lansmanıyla 20’nci yılınızı kutlayacaksınız. Seyircileri neler bekliyor?

Çok heyecanlıyız. ‘Anadolu’nun Güneşi’, Zorlu’da doğacak diyebilirim. Yeni albümümü harika bir orkestra eşliğinde ilk kez orada seslendireceğim. Elbette unutulmayan en özel Burcu Güneş şarkıları da olacak repertuvarda... Provalarımız devam ediyor. Özel bir konser olacak.

Haberin Devamı

- ‘Anadolu’nun Güneşi’ albümü çalışmaları ne kadar sürdü?

Repertuvar araştırması ve seçimi yaklaşık altı ay sürdü. Aranjeler stüdyo ve görsel hazırlıklar da yaklaşık bir yılda tamamlandı. Her şeyin en iyisi olması için çabaladık.

‘Kariyerimin haklı gururunu yaşıyorum’

- 12 türkü nasıl seçildi?

Albümü, DMC ve Kalan Müzik ortak hazırladı. Türküler denilince akla ilk olarak Kalan Müzik’in sahibi Hasan Saltık gelir. Türküler konusunda bir okyanustur. Ortalama bine yakın eser dinledim, ince eledik, sık dokuduk. Hasan beni, sesimi ve türküleri iyi tanıdığı için önerileriyle de nokta atışı yaptı. Sonuçta Neşet Ertaş’tan Sabahattin Ali’ye, Karacaoğlan’dan Summani’ye kadar birçok efsanenin eserleriyle dolu bir çalışma ortaya çıktı.

- Böyle projeler yapmaya devam edecek misiniz?

Türkülerimiz kardeşliğin, sevginin, saygının ve aşkın en güzel mesajlarını içeriyor. ‘Gençler türkü dinlemiyor’ diyenlere de asla katılmıyorum. Türkülerimize belli bir yaş kesiminden insanlar, daha çok sahip çıkıyor. Benim sesimden türkü dinlemeyi sevdiler, ben de söylemeyi... Yakında türkülerimizin remix versiyonlarının yer aldığı bir albüm çıkacak. Ara ara kimsenin denemediği tarzlarda projeler yapacağım.

Haberin Devamı

‘Üreten insanlar kolay yaşlanmaz’

- Sektörün geriye gitmesinin sebepleri neler?

Geçmişte o kadar güzel işler yapılmış ki, kıyasladığımız zaman ‘müziğin geriye gitmesi’ iltifat kalabilir. Milenyumun getirilerine ayak uydurmak lazım. Dinleyiciyi suçlamadan evvel, çuvaldızı kendimize batırmamız gerektiğine inanıyorum. Kötü şarkıcılar ve işlerle dinleyicilerin kulakları kanatılmaya başlandı. Kalbe döndüğümüz gün, müzik kazanacak.

- Birçok müzisyen oyunculuk ya da yönetmenliğe yöneldi. Siz hiç düşünmediniz mi?

Teklif geldi ama işlerimin yoğunluğu nedeniyle bir dizide tam zamanlı yer almak meşakkatli olacaktı. Müzisyen kimliğimle konuk oyuncu olmayı tercih ettim. ‘Bir Lokma Sevda’ klibimin yönetmenliğini yapmıştım, o da ayrı bir zanaat.

- Yıllar geçse de güzelliğinizden bir şey kaybetmediniz, bunun sırrı ne?

Üreten insanlar kolay kolay yaşlanmaz. Çok çalışmak bazen yoruyor ama sağlıklı yaşam, hayata karşı pozitiflik, iyi niyet ve hareketli olmak bence herkesi diri tutar.

Haberin Devamı

‘Kariyerimin haklı gururunu yaşıyorum’

‘İlişkiyi ayakta tutmak kolay değil’

- 20 yıldır müzik dünyasının içinde çok başarılı projelere imza attınız. Hatalar yaptığınızı düşünüyor musunuz?

Hatalar yapa yapa öğrenir ve büyürüz. Elbette fazla hatalarım oldu.

- Kalıcı olmanın sırları neler?

Dünyadaki herkes sokağa çıkıp, bağıra çağıra şarkı söyleme zevkine ermeli ama eline gitar alan herkes albüm yapmamalı. Sektöre ilk girdiğim 90’lı yıllara göre kalıcı olabilmek daha zor. Çok çalışmak ve asla pes etmemek bu işin yegâne kuralı.

- Instagram’ı aktif kullanıyorsunuz. Hayranlarınızla nasıl bir iletişiminiz var?

Artık hepimizin kendi medyası var. Her gün yüzbinlerce kişinin okuduğu kendi gazetemizden insanlara sesleniyoruz. Bu, mükemmel bir olay. Eskiden sosyal medyaya mesafeliydim ama sevenlerimin ısrarıyla ben de aktif olarak kullanmaya başladım.

- Hakan Kutal’la altı yıldır güzel giden bir ilişkiniz var. Evlilik düşünüyor musunuz?

Hakan’la kendimize özel bir ilişki ağı ördük. Menajerliğimi de yürüttüğü için, kendimizi sürekli iş konuşurken bulabiliyoruz. Bu da ikimiz için yorucu hale gelebiliyor. Beraberliği ayakta tutmak kolay değil, fedakârlık ve anlayış istiyor. Bir ilişkiye, bebeğe olan ilgi ve şefkatle yaklaşmak gerekiyor, yoksa kaybedersiniz. Ayrı anne ve babanın tek evlatları olarak ilişkiye sahip çıkmak ikimizin de önceliği... Evlilik, önce kalpte ve kafada. Bizde o imza bir yerlerde mühürlü ama resmiyete dökmeyi de düşünüyoruz.