Çakralar için yol haritası

Çakraların açılması spritüal alemin en popüler konularından biridir. Benzer içeriği daha önce iki defa daha paylaşmıştım. Belki bilmek istersiniz diye yazıyorum. Çakralar, en çok okunan yazılarım arasında yedinci sırada yer alıyor.

Çakraları açmak için birtakım ritüeller yapmak ya da yaptırmak yerine kişinin hayatına çeki düzen vermesi gerektiğine inanırım. Örneğin korkularınız var diyelim. Bu, kalp çakranızdaki enerji akışının dengede olmadığı anlamına gelir. Korkularla ilgili bir şeyler yapılmadığı takdirde, çeşitlenerek hayatınızda daha geniş bir alana sahip olurlar. Bu şekilde sadece kalp çakrası değil diğer çakraların da dengesi bozulur. Özetle, çakraların popüler bir konu olması boşuna değildir.

Haberin Devamı

Kişi, bir şeyleri kabul etmekte zorlanıyor ve sürekli bir gücenme hali içinde çevresindekilere sert tepkiler veriyorsa kök çakrasındaki enerji akışı dengesini kaybetmiş demektir. Kişi, bu konuda bir şeyler yapmadığı takdirde çevresindeki insanları yargılamaya ve eleştirmeye devam edecektir.

İkinci çakranın yani cinsel çakranın temsil ettiği konular arzular, ihtiras, kutupsallık, hareket, alma/verme dengesi, değişim ve yaratıcılıktır. Bu çakradaki enerji akışı dengesizliği, öfkeyi de beraberinde getirir. Diyelim ki kişi, bir şekilde ikinci çakrasındaki enerjiyi dengeledi. Bu durumda kişi kendisini en çok nelerin mutlu edeceğini bilme haline sahip olur. Diğerlerini suçlamayı bırakır, etrafına daha fazla sevgi sunabileceği seçimlere yönelir.

Üçüncü çakranın temsil ettiği konu kararlılıktır. Buradaki enerji akışında dengesizlik, kişinin hayatında öfke, açgözlülük ve hırs temasını var eder.

Dördüncü çakra; kalp çakrası, hepinizin de bildiği gibi şefkat, sevgi ile ilgilidir. Bu çakradaki dengesizlik, kişiye kaybetme korkusu, aşırı korumacı, bağımlılık, başkalarının ihtiyaçlarının daha önemli olduğunu düşünme gibi halleri verir. Buradaki enerji dengelendiğinde, kişilerin hayatında şükran duyma, takdir etme temaları var olmaya başlar.

Beşinci boğaz çakrası, dürüstlük, iletişim ve ifadeyle ilgilidir. Burada enerji akışı dengesizleştiğinde, kişi ilişkiye girmekten ve öne çıkmaktan kaçınır. Hayatında beğenilmeme korkusu, rekabet ve gururun negatif hali hâkim olur. Artan başarısızlık korkusu, kişinin harekete geçmesini engeller. Arzu ve istekler gerçekleşmeye, ilişkiler düzelmeye başladıysa beşinci çakra açılıyor demektir.

Haberin Devamı

Altıncı çakra, farkındalık, mutluluk, neşe ve zihin gücü ile ilgilidir. Bu çakradaki enerji dengesizliği zihinsel karmaşa, bunalım anlamına gelir. Yaratıcı fikirler engellenir ya da yaratıcı fikirleri ortaya çıksa da kişi bir türlü uygulamaya koyamaz. Başına gelen her şey için dış dünyayı suçlar.

Yedinci çakra, zihin ve bedenle bağlantılıdır. Bu çakradaki enerji akışında dengesizlik acı ve üzüntüye sebep olabilir. İyi haber!

Yedinci çakradaki enerji akışı dengelendiğinde diğer altı çakradaki enerji akışı da dengelenir.

Hayatınızda şu sıralar neleri deneyimliyor ya da deneyimlemek istiyorsanız odaklanmanız gereken konular ve onlara ait çakraları bir çırpıda öğrendiniz. Ancak çakraların şifalanması bir çırpıda gerçekleşmez, uzun soluklu bir çalışmadır.

Haberin Devamı

Uzun soluklu çalışma olması şu anlama gelir;

Kendinize çalıştınız ve sonuçları deneyimlediniz diyelim; Diğerleri için ışık olursunuz. Daha önceki siz ile sonraki sizin arasındaki fark sizi pas parlak bir ışık yapar.

Şimdi, bugün hangi çakranızdan başlamak istersiniz?

Her Daim Sevgi ve Işıkla

Sibel KAVUNOĞLU