Karnabahar Graten

Merhaba,

Kış sebzelerimizin en sağlıklısı karnabahar, farsça "bahar lahanası" kelimesinden geliyormuş.

Ama bu kıymetli sebze nedendir pek sevilmez. Belki de pişerken evin içini saran o istenmeyen kokusu.

Eh gülü seven dikenine katlanır.:)

Biz severek tüketiyoruz, arası barışık olmayanlara bir de bu tarifle denemelerini öneriyorum ki, karnabahara nasıl haksızlık ettiklerini anlasınlar :)

MALZEMELER:

1 orta boy karnabahar

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağ

1,5 su bardağı süt

Tuz

Karabiber

Pul biber

ÜZERİ İÇİN:

Haberin Devamı

1 avuç kadar kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:

Öce karnabahar bir kaç yerinden ayrılarak 30 dk. kadar derince bir tencerede haşlanır.

Ya da üzerine çatal batırdığınızda yumuşadığını anlarsınız.

Daha sonra bir maşa yardımıyla borcama alınır.

Birbirinin üstünü kapatmayacak şekilde dizilir.

Ayrı bir ufak tencerede beşamel sos için tereyağ eritilir, ardından un katılır ve devamlı karıştırılır.

Daha sonra yavaş yavaş süt ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.Pütürlü olmamasına dikkat edilir.

Krema kıvamına gelince tuz ve karabiber eklenir. Beşamel sosusumuz hazırdır. Sosu karnabaharın üstüne eşit gelecek şekilde dökülür.

En üstüne de kaşar peyniri rendesi eklenir.

İstenirse de pul biber serpilir ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırının ızgara tarafında üstü kızarana kadar( yaklaşık 20 dakika kadar) pişirilir.

Afiyet olsun.

İnstagram takip adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme