PembeNar Özel
 

Karnabahar püresi, kışın en faydalı sebzelerinden birisi olan karnabaharın belki de en güzel hallerinden bir tanesi. Karnabaharın saymakla bitmeyen faydalarından payını almak isteyenler ve patates püresine alternatif düşük kalorili bir meze arayanlar nefis karnabahar püresi tarifimizi mutlaka denemeli. Peki karnabahar püresi nasıl yapılır? İşte pratik karnabahar püresi tarifi:

Karnabahar püresi malzemeleri:

1 orta boy karnabahar
2 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı süt
1/4 bardak parmesan rendesi
1/4 çay kaşığı tuz
1/8 yemek kaşığı karabiber

Karnabahar püresi yapılışı:

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp suyuna biraz tuz atarak 15 dakika kadar haşlayın.

Karnabaharlar yeterince yumuşadığında süzün.

Bir yandan tereyağını orta ateşte eritin. 4 parçaya kestiğiniz sarımsakları tereğında 2 dakika kavurun.

Karnabaharı mutfak robotuna alın. Sarımsakları tereyağıyla birlikte ekleyin.

Sütü, rendelenmiş peyniri, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin.

Sıcak servis edin. Servis sırasında üzerini frenksoğanı veya biberiye ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun