Gündem Karnabahar yemeği çeşitleri var mıdır?

Karnabahar yemeği çeşitleri var mıdır?

18.04.2018 - 15:05 | Son Güncellenme:

Karnabaharı tek başına bile tüketirken, salatasından yemeğine kadar pek çok yemek çeşitleriyle, bizi sağlık ve tat açısından oldukça doyurmaktadır. Turpgillerden, bir beyaz çiçekli sebze grubuna giren karnabaharın bize sağladığı faydalarla birlikte sofralarımızda daha sık görmek istemez miyiz? O hâlde karnabahar yemeğinin çeşitlerine bir bakalım.

Karnabahar yemeği çeşitleri var mıdır

Karnabahar yemeğinin çeşitleri

Patateslisi, havuçlusu gibi istediğiniz sebzeyle birleştirme kolaylığını size vermektedir. Her sebzeyle uyum yakaladığı gibi, et ve tavuk ürünleriyle de karnabahar yemeğini rahatlıkla yapabilirsiniz. Akşam yemeğinin dışında birçok sebzeyle beraber haşlayıp salatasını da yapma fırsatı vermektedir. Bir çeşit daha verecek olursak; diyet konusunda rahatlıkla kullanabileceğiniz karnabaharı, yoğurdunuzun içine ekleyerek de tüketebilirsiniz.

Karnabahar sağlığa yararlı mıdır?

Kendine has tadıyla bir o kadar da faydalı olan karnabahar; C ve K vitamini açısından zengin olmakla birlikte sodyum, potasyum, kalsiyum vb. birçok mineral içermektedir. Kemik yapısını güçlendiren, kalp sağlığını koruyan karnabahar, gebelik döneminde anne karnındaki ceninlerin gelişmesine de yardımcı olmaktadır. Kanser riskini azaltmasından kilo verdirmesine kadar saymakla bitmeyen özelliklerini, gelin bir karnabahar yemeğiyle buluşturalım!
Kıymalı sebzeli karnabahar kavurması tarifi

Malzemeler:

• 1 adet orta boy karnabahar
• 2 diş sarımsak
• 2 adet kuru soğan
• 200 gram kıyma
• 1-2 adet havuç (isteğe göre miktarını arttırabilirsiniz.)
• 1 adet patates (isteğe göre miktarını arttırabilirsiniz.)
• 1 su bardağı konserve bezelye (elinizdeki bezelyeyi haşlayıp kullanabilirsiniz.)
• İstenilen baharatlar
• Tuz
• Zeytinyağı

Kıymalı sebzeli karnabahar kavurmasının yapılışı

Öncelikle soğanlarımızı ve biberlerimizi ince ince yarım ay şeklinde, doğrayarak; sarımsaklarımızı da ister tüm ister rendeleyerek pişirime hazır hale getirelim. Derin bir tavaya zeytinyağımızı döktükten sonra, ilk öncelikle soğanlarımızı daha sonra biber ve sarımsağımızı ekleyip, pembeleşinceye kadar kavuralım. Pembeleşme işlemi tamamlanınca, 200 gram kıymamızı ekleyip karıştırıyoruz. Kıymanın rengi de pişmeye yakın hale gelince, halka şeklinde doğradığımız havuçları ve aynı şekilde doğradığımız patateslerimizi ekliyoruz. Sıra geldi karnabahara! Karnabaharları, istediğiniz boyutta doğrayıp tavamızın içine aldıktan sonra, istediğimiz baharatları ve tuzu ekliyoruz. Kavurma işlemine devam ederken de son olarak bezelyelerimizi ekliyoruz. Bütün malzemelerimizi koyduktan sonra 10 dakika daha kavurma işlemine devam ediyoruz. Karnabahar yemeğimiz hazır, bir de böyle deneyin istedik. Afiyet olsun!