Muş KARNİ DERESİ PEYZAJ PROJESİ’NİN STARTI VERİLDİ

KARNİ DERESİ PEYZAJ PROJESİ’NİN STARTI VERİLDİ

25.11.2015 - 16:36 | Son Güncellenme:

.

KARNİ DERESİ PEYZAJ PROJESİ’NİN STARTI VERİLDİ

Muş Belediyesi tarafından yapılan ve Doğ Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen ’Karni Deresi Sosyal ve Kültürel Rekreasyon Projesi’nin startı törenle verildi.
Törene Muş Valisi Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, kamu kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, başkanlıkları tarafından 2015 yılında uygulanmaya başlanan ve 2015 Kamu Yatırım Programı’na alınan Rekreasyon Alanlarının Geliştirilmesi Programı’nın genel amacının yerel yönetimlerin, bölgede kişi başına düşen yeşil alan miktarının artırılmasına, kent içi yaşam alanlarının spor yapmayı ve hareketliliği sağlayacak şekilde tasarlanmasına ve dinlenme alanlarının sayısı ve kalitesinin artırılmasına yönelik yatırımlarının mali ve teknik açıdan desteklenmesi olduğunu söyledi. Bu amaçla bölgede 2015 yılı için Ardahan, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Malatya, Muş ve Van illerinden toplam 9 adet projenin destek kapsamına alındığını belirten Adnan Demir, bu projelere toplam 15 milyon TL ödenek ayrıldığını kaydetti. Program dahilinde desteklenen Karni Deresi Rekreasyon Alanı Projesi’nin de Muş Belediye Başkanlığı tarafından 84 bin 883 metrekarelik alanda yapılmasının planlandığını dile getiren Demir, "Söz konusu alan imar planlarında park alanı olarak planlanmıştır. Projede; dinlenme, eğlence ve piknik alanları ile çocuk oyun alanları ve spor alanları yer alacaktır. Proje kapsamında genel inşaat, elektrik, mekanik işleri, peyzaj işleri, çevre aydınlatma, otomatik sulama işleri, su deposu, havuz, umumi ihtiyaç alanları ve trafo yapımı gerçekleştirilecektir. Bölgede söz konusu rekreasyon alanları için ayrılan toplam ödenek 15 milyon TL olup, Karni Deresi Rekreasyon Alanı Projesi için tahsis edilen ödenek tutarı 2 milyon 500 bin TL’dir" dedi.
Belediye Başkanı Feyat Asya ise, uzun süredir bu projenin üzerinde çalıştıklarını söyledi. İlk adımı atmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Asya, "Uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız ve yapacağımıza dair vaatlerde bulunduğumuz Karni Deresi Projemizin ilk adımını atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz bu projeye dev proje diyoruz, çünkü sınırlarımızı zorladığımıza inanıyorum. Bu projemiz, belki birçok belediye için normal bir çalışma olabilir. Ancak, bizim için gerçekten büyük bir proje olduğunu belirtmek isterim. Burada başlatacağımız çalışma ile Karni Deresi’ni ıslah ederek halkımız için modern bir mesire alanı haline getireceğiz. Halkımızın doğa ile baş başa vakit geçireceği, modern bir sosyal aktivite merkezi oluşturmayı amaçlıyoruz. Yeşil alan sorununun hat safhada olduğu ilimizde, bu projenin çok faydalı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Vali Seddar Yavuz da, dün kurulan hükümete dikkat çekti. Türkiye’nin hem ülkesinde hem de bölgesinde güven veren bir ülke olduğunu ifade eden Vali Yavuz, "Türkiye’nin yeni baştan istikrar içerisinde büyüyen, hem ülkesinde, hem bölgesinde güven veren ve mazlumların sığındığı büyük ve ileri Türkiye yolunda hızla ilerleyen bir ülke olmasının sevincini paylaşıyor ve inşallah Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin diye dua ediyoruz" dedi.
Muş’taki tüm eksiklikleri gidereceklerini ifade eden Vali Yavuz, belediye başkanının yapmış olduğu her çalışmada yanında yer alacağını belirterek, "Biz belediye başkanımızın yapmış olduğu her çalışmada kendisinin yanındayız ve kendisini destekleme noktasında huzurlarınızda bir kez daha desteklerimizi ifade ediyoruz. Gerek yerelde yapmış olduğu çalışmalar gerekse hükümetimiz nezdinde girişimler noktasında her zaman başkanımızın yanındayız. Bu şehri inşallah 3-4 yıl sonra çok farklı bir yapıya taşıyacağımız konusunda hiçbir tereddüdümüz yok. Çünkü Muşlu kardeşlerimiz üstün meziyetlere sahip naif, nezaketli ve her şeyden önce ehlisünnet ve cemaatinin göstermiş olduğu hoş görüyü, imanı, dayanışmayı her fırsatta hissediyor ve görüyorum. Belediye başkanımızın söylediği gibi, göklerinde merhum Alparslan’ın ve kutlu askerlerinin ruhaniyetinin dolaştığı bu kadim şehir, Anadolu’yu İslam’la buluşturan şehirdir. Dolayısıyla böylesine özen hasretli bir şehirde çok daha büyük gelişmeleri, çok daha büyük kalkınmaları gerçekleştirmemiz asla tesadüf değildir. O yüzden inanıyorum ki yüce rabbimizin bu şehre rahmeti ve merhameti vardır. Bizim bu rahmete ve merhamete layık olacak yaklaşımlar içerisinde ve çalışmalar içerisinde olacağımıza da inanıyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, bu projenin fevkalade önemli bir proje olduğunu ve yörenin sosyal ve kültürel hayatına katkı sunacağını, özellikle başta bu şehre dışarıdan gelen kardeşlerimizin zamanını geçirebileceği, oturabildiği mekanlara ihtiyaç duyduğunu söylemek isterim. Biz Muş’u sadece Muşlularla değil, ülkemizin başka yerlerinden gelen insanlarımızla nitelikli ve uzman kişilerle kalkındırabiliriz. O yüzden üniversitemiz fevkalade önemli. Muş Alparslan Üniversitesi’ni gezdiğimde bir kez daha devletimiz ve hükümetimizle gurur duydum. Gerçekten çok kısa zamanda muhteşem binalar yapılmış ve yaklaşık 9 bine yakın öğrencisi ile bölgeye hizmet ediyor. İşte öğrenci kardeşlerimizin de gelip oturabileceği, yemek yiyebileceği, sohbet edebileceği alanlar olacak. Yine Muşlu kardeşlerimizin hafta sonlarını, akşamlarını geçirebileceği güzel mekanlar burada yapılıyor" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmalardan sonra Müftü Alettin Bozkurt tarafından okunan dua ve kurban kesiminin ardından projenin startı verildi.