Geri Dön

Karnıyarık tarifi

Türk mutfağının en güzel yemeklerinden karnıyarık, patlıcanın en sevilen hallerinden bir tanesi. Peki en lezzetli karnıyarık nasıl yapılır? En güzel karnıyarık tarifini arayanları buraya alalım...

Karnıyarık tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

6 patlıcan
2 bardak su
2 soğan
250-300 gram kıyma
3 domates
1 kaşık salça
Tuz, karabiber
İnce kıyılmış maydanoz
2 bardak sıvıyağ

Karnıyarık Nasıl Yapılır?

Patlıcanları pijamalı şekilde soyun.

Ortasını bıçağı dibine değdirmeden yarın.

Tuzlu suda bir saat kadar bekletin.

Sudan çıkardıktan sonra kurulayıp kızgın yağda kızartın.

Bu esnada kıymayı az yağda soğanla birlikte kavurun.

Rende domates, tuz, biber ve karabiber ilave edip kavurmaya devam edin.

Patlıcanları tepsiye dizip yarık yerlerini doldurun 2 su bardağı suya salçayı ekleyip tepsiye dökün.

15-20 dakika pişirin.

Söndürdükten sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber