Kars Kars-Ardahan Bölge Barosu Tahir Elçi saldırısını kınadı

Kars-Ardahan Bölge Barosu Tahir Elçi saldırısını kınadı

30.11.2015 - 13:28 | Son Güncellenme:

Kars-Ardahan Bölge Barosu avukatları, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’ye yapılan saldırıyı kınadı.

Kars-Ardahan Bölge Barosu Tahir Elçi saldırısını kınadı

Kars Adliye Sarayı önünde toplanan Kars-Ardahan Bölge Barosu avukatları adına basKars-Ardahan Bölge Barosu avukatları, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’ye yapılan saldırıyı kınadı.ın açıklaması yapan Baro Başkanı İbrahim Baştimar, Tahir Elçi’nin bir insan hakları savunucusu, düşünce özgürlüğünden taviz vermeyen bir hukuk adamı, umudunu kaybetmeyen bir barış elçisi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Baro Başkanı İbrahim Baştimar, “Bilindiği gibi Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Sayın Tahir Elçi 28.11.2015 günü yaptığı basın açıklaması sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüş, iki polis memurumuz şehit olmuş ve bir basın mensubu da yaralanmıştır” dedi.
Baştimar, “Tahir Elçi bir insan hakları savunucusu, düşünce özgürlüğünden taviz vermeyen bir hukuk adamı, umudunu kaybetmeyen bir barış elçisiydi. Nitekim yakalama çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki savunmasında “Kader bizleri yani Kürtler ve Türkleri birlikte yaşamaya mahkum etmiştir. Bu yüzden birlikte kardeşçe yaşamanın fırsatını yakalamalıyız” demişti. Sayın Tahir Elçi, inandığını söyleyen, söylediklerine inanan biriydi. Öldürüldüğü gün bile insanlığın ortak tarihi ve kültürel mirası olan dört ayaklı minarenin yanında yaptıı konuşmada; “Biz bu tarihi bölgede; birçok medeniyete beşiklik etmiş, ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede; insanlığın bu ortak mekanında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun” diyerek barışa olan özlemini dile getirmişti” diye konuştu.
Kars-Ardahan Bölge Barosu Başkanı İbrahim Baştimar, “Bizler Kars-Ardahan Bölge Barosu Avukatları olarak ülkemizin içinde bulunduğu bu şiddet ortamından, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırıldığı, insan haklarına yaslanan, yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünün sağlandığı bir demokrasi anlayışıyla çıkacağımıza inanıyoruz. Bu vesile ile yapılan saldırıyı nefretle kınıyor, kim olursa olsun, ne olursa olsun bu olayın aydınlanmasını, sorumlularının bulunmasını bekliyor, Sayın Tahir Eliçi’ye ve olay öncesi saldırıda şehit olan polis memurlarına Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” şeklinde konuştu.
Adliye Sarayı önünde yapılan basın açıklamasına Kars-Ardahan Bölge Barosu avukatları katıldı.