Ankara Kars-Ardahan-Iğdır Günleri

Kars-Ardahan-Iğdır Günleri

14.09.2017 - 16:40 | Son Güncellenme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: "Ülkenin her yerini ulaşılır, erişilir yaparken bu illeri de daha fazla ulaşılır, erişilir yapmak için gayret ediyoruz"

Kars-Ardahan-Iğdır Günleri

ANKARA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ülkenin her yerini ulaşılır, erişilir yaparken Kars, Ardahan ve Iğdır’ı da daha fazla ulaşılır, erişilir yapmak için gayret ettiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kars-Iğdır-Ardahan Günleri etkinliğinin açılışına katıldı.

Bakan Arslan, burada yaptığı konuşmada, etkinliğin amacının bu illeri Ankara’daki dostlara anlatmak olduğunu söyledi.

Ülkenin 81 ilini de önemsediklerini vurgulayan Arslan, sorumluluk sahibi bakan, milletvekili, vali ve belediye başkanları olarak şehitlerin bıraktıkları toprakları mamur etmek için çalışmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Ülkenin her yerini ulaşılır, erişilir yaparken bu illeri de daha fazla ulaşılır, erişilir yapmak için çaba gösterdiklerini anlatan Arslan, söz konusu illere gidenlerin ya da buralardan dönenlerin yapılan çalışmalar için kendilerine teşekkür ettiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Arslan, Kars, Iğdır ve Ardahan'ın daha da büyümesi adına büyük bir seferberlik başlattıklarını ve bunun sonuçlarını da aldıklarını söyledi. Bu illerin sahip olduğu değerlerin daha fazla görünür, bilinir ve ziyaret edilebilir hale getirilmesi gerektiğine işaret eden Arslan, etkinliğin bu çabalara önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Açılış töreninde, bölgedeki geleneksel kıyafetlerin tanıtıldığı defile yapıldı, Sarıkamış Destanı’nı anlatan oyun sahnelendi.

Açılışın arından "kaşar döneri" kesip vatandaşlara ikram eden Bakan Arslan, daha sonra İsmet Yılmaz ile stantları gezdi.