Kars Kars Belediyesi 2015 inşaat sezonuna hazırlanıyor

Kars Belediyesi 2015 inşaat sezonuna hazırlanıyor

05.03.2015 - 11:24 | Son Güncellenme:

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 2015 inşaat sezonunda Kars’ta bir çok noktada çalışma yapacaklarını belirtti.

Kars Belediyesi 2015 inşaat sezonuna hazırlanıyor

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 2015 inşaat sezonunda Kars’ta bir çok noktada çalışma yapacaklarını belirtti.
Karaçanta, özellikle yol ve kaldırım çalışmalarına ağırlık vereceklerini ve kentin yok ve kaldırım sorunu çözeceklerini söyledi.
Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “2015 inşaat sezonu hazırlıklarımızı yapıyoruz. Havaların ısınmasıyla birlikte çalışmalarımıza başlayacağız. Kars’ta bu yıl özellikle sıcak asfalt, parke yol ve kaldırım çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Çünkü Kars’ta bir çok mahallemizde yol ve kaldırım sorunu var. Mahallelerimize uzun yıllar hizmet verilmemiş. Yollar çamur, bozuk, kaldırım yok. Biz konusunda uzman ekiplerimizle bu sorunları yerinde gördük. Öncelikli yapılması gerekenleri arkadaşlarımızla konuştuk. Allah’ın izniyle bu yazın Kars’ımızın en ücra mahallelerinin yol ve kaldırım sorunlarını çözeceğiz” dedi.

Haberin Devamı


“KARS YAŞANILIR KENT HALİNE GELECEK”


Kars’ın tarihi ve kültürel anlamda önemli potansiyele sahip olduğunu ifade eden Başkan Karaçanta, “Kars buram buram tarih kokuyor. Tarihi kente adına yakışır hizmet vereceğiz. Bu yıl Millet Bahçesi’ni tam teşekkülü hizmete sokacağız. Burada insanlarımız geçmişte olduğu gibi sosyal etkinliklerini yapabilecek. Bunun yanında sokak sağlıklaştırması çalışmalarımızda var. Bu anlamda tarihi binalarımızı da koruma altına almış olacağız. Amacımız tarihi dokusuyla bir bütün olmuş bir Kars yaratmak. Çünkü Kars ve Karslılar her şeyin en iyisini hak ediyor. Yıllarca hizmete hasret kalmış Kars’ı hizmete doyuracağız” diye konuştu.


“HAK SAHİPLERİ EVLERİNE KAVUŞACAK”


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Kars Belediye Başkanlığı’nın ortaklaşa hayata geçirdiği Kentsel Tasarım Projesi kapsamında yapılan konutların hazır olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Haziran ayında vatandaşların evlerine kavuşacağının müjdesini verdi.
Başkan Murtaza Karaçanta, “Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi’nde yaptırdığımız konutlarımız tamamlandı. Çevre düzenlemesi, park ve bahçeleri tamamlandı. Burada çok güzel bir okul yapıldı. Cami yapıldı. Hemen hemen hepsi tamamlandı. İnşallah Haziran ayında ufak tefek yapılması gerekenleri tamamlayarak vatandaşlarımızı evlerine kavuşturacağız. Vatandaşlarımız çok güzel sağlık ve modern konutlarda aileleriyle birlikte yaşama imkanı bulacak. Burada önemli olan insan odaklı hizmet vermek. Biz insan odaklı hizmet vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.