Kars Kars'ta, Cemile-Resul Kalko Anadolu Lisesi'nin Temeli Atıldı

Kars'ta, Cemile-Resul Kalko Anadolu Lisesi'nin Temeli Atıldı

15.10.2017 - 13:59 | Son Güncellenme:

.

Karsta, Cemile-Resul Kalko Anadolu Lisesinin Temeli Atıldı

“Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko’nun Kars’ta yaptıracağı Cemile-Resul Kalko Anadolu Lisesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
24 Derslikli Anadolu Lisesi’nin temel atma törenine katılan Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, vatansever bir nesil oluşturmanın yolunun iyi bir eğitimden geçtiğini belirtti.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, folklor ekibi gösteri ve Kickboks sporcularının gösterisinin ardından başlayan programda konuşan Ümit Kalko, “Kars’ımıza okul bağışlıyorsunuz” teşekkür ederiz dediler. Bende, “Bağışlamak çok büyük bir tabir, bu benim bir kul olarak yapabileceğim bir durum değil. Aslında biz vatanımıza borcumuzu ödüyoruz.” dedim. Gerçekten de bu böyle bu ülkeden ekmeğini kazanan, bu ülkenin topraklarıyla, kaynaklarıyla bir yerlere gelmeye çalışan tüm hemşehrilerimizin yaptığı gibi bizlerinde doğduğumuz yerlere, biz doğmasak bile atalarımızın doğduğu yerlere, geldiği yerlere destek olmak gerekmekte. Tabi ki devletimiz birçok konuda, birçok yatırım yapmakta, ancak bizlerinde vatandaşlar olarak devletimizin işlerini kolaylaştırıcı faaliyetlerde bulunmamız gerekmektedir” dedi.

Haberin Devamı



“Vatansever bir nesil yetiştirmek lazım”
15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunanların hepsinin eğitimli olduklarına dikkat çeken mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, eğitimin tek başına yetmeyeceğini ve aynı zamanda vatansever bir nesil yetiştirmek gerektiğini söyledi.
Kalko, “Eğitim kurumları bütün ülkelerde çok stratejik yerlerdir. Genelde eğitim kurumlarındaki müfredattan tutun da, kaç yıllık olacağı, hangi yaştan başlayacağına varana kadar bir çok süreç, nasıl bir gelecek tasarladığımızla bire bir iletilidir. Ama ben özellikle sadece iyi bir eğitim vermenin tek başına yetmeyeceğini, aynı zamanda da vatansever nesil oluşturmanın iyi bir eğitim vermekten daha önce geleceği kanaatindeyim. Çünkü ne yazık ki, yaklaşık 1,5 yıl kadar önce bir 15 Temmuz darbe kalkışmasına maruz kaldık. Söz konusu darbe kalkışmasını yapanların kim olduğuna baktığımız zaman hepsi çok eğitimli insanlardı. Birçoğu orgeneraldi, komutandı, mühendisti, birçok alanda birçok eğitimli kişiler, ama içlerinde ne yazık ki, vatan sevgisi, millet sevgisi bayrak sevgisi yoktu. Onun için kendi eğitim yatırımlarımda da velilerimiz sorduğu zaman sizin okulunuz hangi alanda ön plana çıkıyor dediklerine, “biz vatansever olmak” güdüsüyle ön plana çıkıyoruz. Ve tabi ki iyi eğitim vererek, çağdaş, muasır medeniyetleri hedef edindiğimizi söylüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı


Ümit Kalko’nun ardından söz alan Kars Valisi Rahmi Doğan, paltoyu giymemek için direndiğini, en sonunda giymek zorunda kaldığını ve artık Kars’ın kışlı günleri yaşamaya başladığını kaydetti.
Vali Rahmi Doğan, “Bugün bizleri bir araya toplayan değerli hemşehrimiz Ümit kardeşime teşekkürle başlamak istiyorum. Ümit bey atalarının doğduğu topraklar olan serhat Kars iline bir hayırla geldi. Bir yatırımla geldi. Güzel bir yatırım. Eğitime yapılan her yatırım geleceğe yapılan yatırım demektir. Gençlerimize yapılan yatırım demektir. Sılah-i rahim demektir. Eğer burada bir yatırımınız varsa bu sizin her yıl bu mekana, bu topraklara geleceğiniz anlamına gelir. Sadakayı cariye demektir ki siz öldükten sonra bile hayrınızın devamı demektir. Güzel bir yatırım yapıyor. 24 derslikli bir okul, inşallah seneye de açılışını burada hep birlikte yaparız” şeklinde konuştu.
Temel atma töreninde Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey’de birere konuşma yaptı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın mesajının okunduğu programda, Ümit Kalko, Vali Rahmi Doğan’a, Prof. Dr. Yusuf Kalko ise Milletvekili Selahattin Beyribey’e birer plaket verdi. Temel atma töreni yapılan duaların ardından Cemile-Resul Kalko Anadolu Lisesi’nin temelinin atılmasıyla son buldu.