Kars KARS’TA FIRAT ÇAKIROĞLU İÇİN MEVLİT OKUTULDU

KARS’TA FIRAT ÇAKIROĞLU İÇİN MEVLİT OKUTULDU

26.02.2015 - 13:49 | Son Güncellenme:

.

KARS’TA FIRAT ÇAKIROĞLU İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesi Kampüsü’nde öğrenciler arasında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Merkez Cami’de Ülkü Ocakları Başkanlığı’nca mevlit okutuldu.
Öğle namazı öncesi Merkez Cami okutulan mevlide Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel’in yanı sıra, MHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Karayazı, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Öğle Namazının ardından Merkez Cami önünde toplanan kalabalık burada Türk Bayrağı ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun posterini açarak Atatürk Caddesi’nden sloganlar atarak Faikbey Caddesi üzerinde bulunan At Heykeli önüne geldi.
Burada konuşan Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, bir bozkurttun PKK’lı teröristlerce katledildiğini ifade etti.
Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, “Hepinizin bildiği gibi 23 Şubat 2015 günü İzmir Ege Üniversitesi’nde bir yiğit, bir bozkurt, hain PKK’lı teröristlerce katledilmiştir. Yaralı bedeni 45 dakika boyunca ayaz, soğuk kaldırımlarda ambulansın gelmesini beklemiştir. şehidimiz Fırat daha 24 yaşında. Daha hayatının baharındaydı. Daha 24 bahar görmüştü. Şehidimiz Fırat 45 dakika boyunca ambulans bekledi o kaldırımlarda, o sokakta, tek suçu vatanını, bayrağını, milletini sevmekti. Buradan Fırat’ı katleden PKK’lı teröristlere sesleniyoruz. Bu saatten sonra bu şehirde ve Türkiye’de ne can güvenliğiniz vardır. Ne mal güvenliğiniz vardır. Bir Fırat ölür. Bin Fırat doğar. Bizler bu seviyeye 6 bin tane Fırat’ı kurban vererek geldik. Fırat ne ilktir, ne sondur. Bizim hepimiz Fırat’ız, bizim bir şehit adayıyız” dedi.
Kendilerinin tek suçunun bu vatanı ve bayrağı sevmek olduğunu belirten Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel, “Defalarca arkadaşlarımız can güvenliğimiz yoktur dediği halde, hiçbir önlem alınmamıştır. Arkadaşlarımız polis eşliğinde derslerine girip çıkmaktadır. Defalarca uyarılmıştır rektör, ‘Ege Üniversitesi’nde PKK yapılanması var’ diye ama hiç kimse bunu dikkate almamıştır. Buradan yetki sahiplerine sesleniyoruz. Bir daha böyle şey tekrarlanırsa, bunun karşılığı çok ağır olacaktır. Burada gördüğünüz bu insanların hepsi şehit adayıdır. Bu vatanı ne 46 yıl önce böldürdük. Ne de şimdi böldürmeyeceğiz. Bizim tek suçumuz, bizim tek günahımız bu bayrağı, bu vatanı sevmek midir. Hepimiz bir Fırat’ız bunu hiç kimse unutmasın. Bir Ermeni öldü diye bu ülke ayağa kalktı. Güneydoğu’da vatan hainleri geberdi diye bu ülke ayağa kalktı. Bir Fırat, 24 yaşında bir Türk genci, Mustafa Kemal’in Genliğe hitabesinde emanet ettiği, bir Türk genci 23 Şubat’ta şehit ediliyor. Hiç kimseden ses soluk yok. Neredesiniz? İllaki bu acının sizin kapısına dayanması mı lazım” diye tepki gösterdi.
Bir süre At Heykeli önünde slogan atan ülkücüler, daha sonra Faikbey Caddesi üzerinden, Kazımpaşa Caddesi üzerinde bulunan Ülkü Ocakları Başkanlığı binası önüne sloganlar atarak yürüdü. Kalabalık burada sessizce dağıldı.