Kars Kars'ta Halep'te Katledilenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Kars'ta Halep'te Katledilenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

09.12.2016 - 15:17 | Son Güncellenme:

.

Karsta Halepte Katledilenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Kars’ta Memur Sen önderliğindeki çeşitli sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar, Suriye’nin Halep kentindeki masum sivillere yönelik saldırılarda hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Evliya Cami’de kılınan Cuman namazının ardından cami çıkışı Memur-Sen öncülüğünde bir araya gelen 20 sivil toplum örgütünün üyeleri ve Karslılardan oluşan yaklaşık 300 kişi Halep’te yaşanan katliamda şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Memur-Sen Kars İl Başkanı Ebubekir Keleş tarafından kıldırılan namaz sonrası hayatını kaybedenler için dualar okundu. Cuma hutbesinde de tüm camilerde katliamları kınayan hutbeler okutuldu.
Halep’teki katliamda hayatı kaybeden soydaşlar için kılınan gıyabi cenaze namazına Karslıları davet eden Memur-Sen Kars İl Başkanı Ebubekir Keleş, Suriye’de yıllardan beridir Rusya ve batılı devletler tarafından bir insanlık dramı yaşatıldığını söyledi.
Keleş, bugün Kars’ta ‘insanlık ölmedi’ sloganıyla Halep’te katledilen başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere masum Müslümanlar için dua ettiklerini ve yardım kampanyası düzenlediklerini belirtti.
Keleş, “Peygamber Efendimiz diyor ya ’Bir kötülük gördüğünüz zaman onu ya elinizle ya dilinizle ya da kalbinizle def edeceksiniz.’ Bizler de Allah’ım sen de şahit ol elimizle, dilimizle, paramızla, gönlümüzle, fikrimizle, zikrimizle insanlığın ölmediğini göstermek için bugün Halep’te ölen kardeşlerimizi anmak için, onların ruhlarına Fatiha okumak için burada bulunmaktayız” dedi.
Kılınan gıyabi cenaze namazına, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Öte yandan Cuma Namazı çıkışında Halep’te ki Müslümanlar için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasına ise Karslılar yoğun ilgi gösterdi.