Kars KARS’TA HDP’Lİ KADINLAR BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

KARS’TA HDP’Lİ KADINLAR BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

25.11.2015 - 14:39 | Son Güncellenme:

.

KARS’TA HDP’Lİ KADINLAR BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla Halkların Demokrat Partisi (HDP) Kars İl Başkanlığı önünde partili kadınlar basın açıklaması yaptı.
HDP İl Başkanlığı’nda bir araya gelen kadınlar, parti binası önüne inerek burada basın açıklamasını yaptı.
Kadın özgürlüğünün ve kazanımlarının alanları genişledikçe erkek egemen ideolojik ve sistemlerin kadınlara reva gördükleri daha fazla baskı zulüm ve toplumdan izolasyon ve katliamlar olmuştur diyen HDP Kars İl Eş Başkanı Sevda Subaşı, “55 yıl önce kadına reva görülen neyse bugünde sistem tarafından reva görülen odur. Örgütsüz kadınlar eve kapatılmakta, mahalle baskısı, emek sömürüsüne ve kadın cinayetlerine maruz bırakılırken örgütlü kadın ise devlet ve polis şiddetine maruz bırakılmakta” dedi.
Subaşı, “Tüm yaşanan olumsuzluklara karşı yaşama hakkını ve iradesini ele alarak savunma pozisyonunda mağdur durumundan kurtulup yaşamın iradesini ele alan kadınlar mücadeleyi öz savunma ile bir adım daha ileri taşıyoruz. Kadınlar mücadele alanlarının çok geniş olduğu bilinciyle örgütlüğünü ve dayanışmayı her alanda büyütüyor. Birey olmak irade gerektiriyor bilinç gerektiriyor öz olmak örgütlenmeyi gerektiriyor. Kadına yönelik şiddete karşı isyandayız öz savunmadayız. Öz savunma ile kazanımlarımızı ve yaşam hakkımızı elimizden alınmasına her alanda karşı duracağız. Örgütlü mücadelemizi ve kadın dayanışmamızı büyüteceğiz, alanları sokakları terk etmeyeceğiz. Kadına yönelik şiddet ideolojik, ona karşı yürüteceğimiz mücadele de ideolojik olmalı. Bizim yürüttüğümüz mücadele erkek devlet iktidarına karşı, özgürlükçü ekolojik demokratik bir mücadele de biz kadınlar öncülüğünü yapıyoruz” diye konuştu.
Yapılan basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan HDP’li kadınlar daha sonra parti binasına geçerek dağıldı.