Karşımıza Çıkan Her Durumdan Ve Duygudan Sorumluyuz

Ne kadar çok kötülük uçuşuyor etrafımızda değil mi? Kötü insanlar, yanlış yapanlar, bize karşı olanlar, dengesiz, değersiz olanlar... Kızalım, isyan edelim, lanetleyelim… hadi hep beraber lanetleyelim. Olur mu sence? Bir şey değişir mi? İşe yarar mı? Hiç bu yöntemle başardığın bir şey var mı? Bir kötülü iyiliğe, güzelliğe, sevgiye dönüştürebildin mi bu yöntemle?

Kötülüğe kızarak, lanetleyerek cevap vermek, sadece onu besler; onun frekansına inip aynen onun gibi oluruz. Bu, hepimizin çok iyi anlaması gereken bir konu. Hatta anlamakla kalmayıp uygulamamız gereken bir konu. Yoksa insanoğlu mutluluktan ve sevgiden payını alamayacak. Çatışmalar tüm ilişkilerimizde devam edecek, evde, işte, ülkede, dünyada birbirine bağlı tüm enerji alanlarımızda.

Haberin Devamı

Budist Bilge Shantideva şöyle der: “Kötülerin kaçını öldüreceğim ki? Sayıları uzay kadar sonsuz. Oysa kin beslemeyi öldürürsem, bütün düşmanlarım aynı anda ölecek.” Tüm kadim bilgelik öğretileri dışarıyı içimizdeki iyileşmeyle dönüştürebileceğimizi anlatır. Tabii bu kolay bir yol değil ama insanın kendini tanıması ve iyileştirmesi, dünyasını güzelleştirmesi sadece bu yoldan geçiyor. Facebook’ta terörü lanetlemek yerine içimizdeki terörü susturmalıyız, terörü lanetlemek yerine barışı hayatımıza davet etmeliyiz. Kendi içimizde barışı büyütmeliyiz. İşyerinde iş arkadaşlarımızla, komşumuzla, akrabalarımızla, her şeyden önce kendimizle barışık olmalıyız.

Zero Limitkitabında Dr. İhaleakala Hew Len şöyle der: “Karşıma çıkan herşeyden, herkesten sorumluyum, iyileşme için kendi içimde arınmalıyım… Özür dilerim, lütfen beni affet. Seni seviyorum, teşekkür ederim.” Mutlaka herkesin okuması ve uygulaması gereken bir kitap. Bu yaz okunacak ve uygulanacaklar arasına şimdiden yazın JTabii “Mutluluk Arzusu” ve “Fark Et, Uygula, Değiş” kitaplarımı henüz okumadıysanız onları da okuma ve uygulama listenize alın JKitapların sonlarında uygulamaları yapan güzel insanların dönüşüm hikâyeleri de eminim sizleri motive edecektir… Kim bilir belki bir gün siz de dönüşüm hikâyenizi benimle paylaşırsınız J

Haberin Devamı

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin…

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com