Teknoloji Karşınızda Samsung Galaxy Alpha!

Karşınızda Samsung Galaxy Alpha!

14.08.2014 - 15:04 | Son Güncellenme:

Samsung’un “iPhone 6 Katili” olarak adlandırdığı Galaxy Alpha modeli resmen tanıtıldı!

Karşınızda Samsung Galaxy Alpha

Apple’ın günü tanıtacağı kesinleşen yeni nesil akıllı telefon modeli iPhone 6’nın rakibi olduğu öne sürülen ve uzun süredir sızıntılar ile akıllı telefon pazarındaki nabzı arttırmayı başaran Galaxy Alpha, dün resmen tanıtıldı. Geçtiğimiz günlerde sızan tüm teknik özelliklerini sizlerle de paylaştığımız akıllı cihaz, çıkış tarihi ve fiyatıyla yeniden karşımızda.

Haberin Devamı

Son sızıntılara göre Eylül ayının sonunda, yani iPhone 6’dan sonra tanıtılacağı bilinen , sürpriz bir erkinlikle tanıtıldı. 6.7 mm inceliğe ve 115 gram ağırlığa sahip yeni nesil akıllı cihazda 4.7 inç büyüklüğünde ve 720p çözünürlüğünde ekran teknolojisi kullanılmış. Ekran özelliklerine bakacak olursak ilk adımda iPhone 6 katili söylentileri boşa çıkıyor.

8 çekirdekli Exynos 5 Octa işlemci performansının 4 çekirdeğini 1.8 GHz’lik Cortex A15 ile sunan Alpha, diğer 4 çekirdeği ise temel işlemler için 1.3 GHz hızındaki Cortex A7 ile tamamlıyor. Arttırılamayan 32 GB depolama alanına sahip akıllı cihaz tek model olarak üretilmiş ve 2 GB Ram ile performans yeterliliğini sağlıyor.

sürümünü kullanan Galaxy Alpha, S Healt, Ultra güç Tasarruf Modu, Kalp atışı sensörü özelliklerine ve parmak izi okuyucuya sahip. 12 Megapiksel arka ve 2.1 MP ön kamera ile orta seviye bir fotoğraf çekilebilmeyi sağlayan akıllı cihaz 1800 mAh batarya gücü ve Beyaz, gümüş, altın ve mavi renk seçenekleriyle kullanıcı karşısına çıkıyor.

Haberin Devamı

PhoneArena’nın haberine göre ABD’de ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde 600 Dolar etiket fiyatıyla satışa sunulacak Samsung Galaxy Alpha, ülkemize ise 1950 TL ile Ağustos’un son günlerinde gelecek.