Ege Karşıyaka, bir ay içinde şirketleşiyor

Karşıyaka, bir ay içinde şirketleşiyor

17.11.2017 - 02:47 | Son Güncellenme:

Mali olarak tarihinin en sıkıntılı dönemini yaşayan, futbolda TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta, basketbolda da Tahincioğlu Basketbol Ligi’nde düşme hattında yer alan Karşıyaka’da yönetim, şirketleşme görüşmeleri için olağanüstü mali genel kuruldan yetki aldı

Karşıyaka, bir ay içinde şirketleşiyor

Yeşil kırmızılıların, Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikâh Sarayı’nda yapılan mali genel kuruluna 331 üye katıldı.
Kaf Kaf’ta üyeler, yönetime şirketleşme için yetki verdi. Şirketleşme görüşmelerini yürütmek için Eski Kulüp Başkanı ve Adalet Bakanı Hasan Denizkurdu başkanlığında, Başkan Mutlu Altuğ, Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral, eski başkanlardan Özer Kırca, İbrahim Koç’un yanı sıra Turhan Gürsel Urhan, Seracettin Sakıpağa ile Gökçe Noyan’dan oluşan bir komite oluşturuldu. Komite, görüşmeleri yaptıktan sonra son onay için yine kongre toplanacak.

Haberin Devamı

Türk yatırımcı

Başkan Mutlu Altuğ, kongre üyelerine Türk yatırımcı Kazım Atilla’nın CEO olduğu Hollanda’da kurulan Infinite Invest firmasından aldığı, şirketin kulübe ilk etapta 4-6 milyon euro arası destek sağlayabileceğini yazan niyet mektubunu sundu.

Altuğ, borcun 54 milyon TL’ye yükseldiğini hatırlatıp futbol şubesini kulübün kangren hücresine benzetti. Şirketle görüşmelerde, komiteye başkanlık edecek Hasan Denizkurdu, “Kulübü mali olarak düzlüğe çıkarmadan kurtuluş olmaz. Yoksa bu borç yüküyle önümüz karanlık” diye konuştu.