İzmir Karşıyaka'da Tramvayı Seferleri Başladı

Karşıyaka'da Tramvayı Seferleri Başladı

11.04.2017 - 10:53 | Son Güncellenme:

.

Karşıyakada Tramvayı Seferleri Başladı

İzmir’de, Alaybey ile Mavişehir İZBAN arasında 14 durakla hizmet verecek Karşıyaka tramvayı hizmete alınarak seferlerine başladı. Yolculu ilk sefere katılarak Karşıyakalılarla birlikte bu heyecanı paylaşan Başkan Kocaoğlu, seferlerin Haziran ayına kadar ücretsiz olacağını açıkladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 450 milyon liralık Karşıyaka ve Konak tramvay projesiyle toplu ulaşımında yeni bir dönemin daha kapılarını açtı. Yılbaşından bu yana test sürüşlerinin yapıldığı Karşıyaka hattında ön işletme seferleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılımıyla başladı. Çevre yolu Durağından tramvayla yola çıkan Başkan Aziz Kocaoğlu, Alaybey’e kadar vatandaşlarla birlikte seyahat etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte tramvaya binen Karşıyakalılar, büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadı. Karşıyaka tramvayının ilk yolcuları Atakent Ortakokuluna giden öğrenciler oldu. Büyük bir heyecan ve merakla tramvaya binen öğrenciler, Başkan Kocaoğlu’nu karşılarında görünce ayrı bir sevinç yaşadı. Öğrenciler ve yolcular, Başkan Kocaoğlu ile birlikte fotoğraf çektirerek bu tarihi güne not düştü. Kadın makinist Sabiha Şen’in kullandığı tramvayda yolculuk keyfini yaşayan Karşıyakalılara müjde veren Kocaoğlu, tramvayın Haziran’a kadar ücretsiz olacağını söyledi.

14 durakta hizmet verilecek
14 durak olarak hizmet verecek 8.8 kilometrelik Karşıyaka tramvay hattında ray döşeme çalışmaları Nisan 2015’te başlamış, 2017 yılı Ocak ayında ise test sürüşlerine geçilmişti. Karşıyaka tramvayı, Alaybey’den başlayıp Karşıyaka sahilinden gidiş ve geliş olmak üzere sahil boyunca devam ederek, Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’na kadar olan kesimde deniz tarafından çift hat olarak çalışacak.
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi, F. Altay Meydanı-Konak- Halkapınar arasında 12.8 kilometre uzunluğunda ve 20 durakla hizmet verecek Konak tramvayını da Sonbahar’da hizmete almayı planlıyor.