Ege Karşıyaka için her yer karanlık!

Karşıyaka için her yer karanlık!

23.11.2017 - 01:56 | Son Güncellenme:

Mali durumdan kötü günler geçiren Karşıyaka, 5 Aralık’a kadar eski oyuncusu Kovalchuk’a 1 milyon 170 bin TL’lik alacağını ödeyemezse yeni bir puan silme cezasıyla karşı karşıya kalacak

Karşıyaka için her yer karanlık

Tarihinin en sıkıntılı mali döneminden geçen Karşıyaka’da, eski futbolculardan Kyrylo Kovalchuk’un 251 bin 524 euroluk (1 milyon 170 bin TL) alacağını 15 gün içinde ödenemezse kulübe hem 6 puan silme, hem de 2 dönem daha transfer yasağı gelmesi riski var.
Kaf-Kaf’a 1. Lig’de 2015-16 sezonunun devre arasında 1.5 yıllığına transfer olarak 7 lig maçında forma giyen Ukraynalı ön liberoyla yollar, takım 2. Lig’e düşünce ayrıldı. FIFA, 19 Ocak’ta alacağı ve kontratına göre oynamadığı yıl için fesih tazminatı talep eden Kovalchuk’a 251 bin euro ödenmesini kararlaştırdı. Kulübe ödeme için 19 Eylül’e kadar son süre verildi. FIFA Disiplin Komitesi, Kaf-Kaf bu tarihte de ödeme yapmayınca kulübe 20 bin İsviçre Frangı daha ceza kesti.

Haberin Devamı

15 gün ek süre verildi

Kovalchuk’un avukatlık firmasının oyuncunun alacağı ve ödenmeyen ceza için FIFA’dan hem 6 puan silme cezası hem de Ocak 2018’den başlamak üzere 2 dönem daha transfer yasağı talep edeceği ortaya çıktı. Yeşil-kırmızılılar Kovalchuk’un avukatlarıyla temas kurarak 15 gün daha ek süre aldı. Para 5 Aralık’a kadar bulunamazsa, avukatlık firması FIFA’ya kulübe yaptırım uygulanmasını talep edecek. Öte yandan eski yabancı futbolcu alacakları, önümüzdeki aylarda da kulübün başını ağrıtacak. Toplam borç yükü 60 milyon TL sınırına dayanan Karşıyaka’nın transfer yasağı kapsamında TFF kanalıyla kesinleşmiş 13.5 milyon TL borcu bulunuyor.

Şirketleşme için sonraki adım Aralık’ta

Yönetim, Hollanda kuruluşlu Infinite Group’la ilk görüşmeyi yaptı. Kulübe sundukları teklifi 10 milyon euro seviyesine çıkarabileceklerini belirten şirket yetkilileri, güncel borç tablosunu görmeyi talep etti. Infinite Group’la sonraki görüşme 8 veya 10 Aralık’ta gerçekleştirilecek.