Kars KARSLI GİRİŞİMCİLER SERKA İLE İŞ KURMAYA HAZIR

KARSLI GİRİŞİMCİLER SERKA İLE İŞ KURMAYA HAZIR

02.03.2015 - 17:06 | Son Güncellenme:

.

KARSLI GİRİŞİMCİLER SERKA İLE İŞ KURMAYA HAZIR

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılıp başarılı olan kursiyerlere katılım belgeleri verildi.
SERKA merkez hizmet binası toplantı salonunda düzenlenen katılım belgesi dağıtım törenine Ajans Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüsnü Kapu ve KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Işık ile kursiyerler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kars Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Evren Demir, katılımcılara SERKA şu ana kadar Kars’ta tüm ilçelerimiz de dahil olmak üzere toplam 24 adet uygulamalı girişimcilik eğitiminin düzenlediğini söyledi.
Bu eğitimler için toplam bin 607 kişinin başvuru yaptığını ve 578 kursiyerin eğitimleri tamamlayarak katılım belgesi aldığı bilgisini verdi. Ajansın 2012-2013 döneminde Kars’ta düzenlediği ilk 10 eğitimi tamamlayan 264 kişiden 19’unun bugüne kadar Kars’ta işyerini açtığını ve ortalama 14.500 TL KOSGEB’den destek aldığını açıkladı. Böylece SERKA’nın düzenlediği eğitimleri tamamlayan her 14 kişiden 1’i Kars’ta KOSGEB desteği ile işyerini kurdu.
SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, bölge illerinde kapasite ve iş geliştirme program ve projeleri ile KOSGEB gibi kurumlarla işbirliklerine devam edileceğini vurguladı. Bölgedeki paydaşlarımız ile karşılıklı öğrenme sürecinin sürekliliğinin önemli olduğunu aktaran Kapu, tüm kursiyerlere başarılar dileyerek katılımları için teşekkür etti.
Toplantıda son olarak söz alan KOSGEB Kars Hizmet Müdürü IŞIK, SERKA’ya işbirliğinden dolayı teşekkür ederek katılımcılara bu aşamadan sonra önemli olanın gerekli adımları atabilmek olduğunu anlattı. Kadın girişimciler ve engelli vatandaşlarımızın projelerini değerlendirme sürecinde bundan sonra artı 10 puan verileceği bilgisini de veren Işık, daha sonrasında kursiyerlerin sorularını cevapladı.
Yapılan konuşmalar ve soru cevap kısmının ardından 2014 yılı Aralık ayında Kars il merkezinde düzenlenen kursları tamamlayan 44 kursiyere katılım belgeleri verildi.