Ekonomi Kartal’a deniz üstünde cami

Kartal’a deniz üstünde cami

12.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kartal Belediyesi’nin 2009 yılından bu yana gerçekleştirdiği ‘Kartal Modeli’ kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, Soğanlık’taki 9 binanın yıkımına başlandı.

Kartal’a deniz üstünde cami

Yıkım töreninde konuşan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, kentsel dönüşümde oluşan değerin halka aktarıldığını anlattı. Öz, “Bu artı değeri halka verebiliyorsa işte buna halkçı belediyecilik, rantın halka aktarımı diyebilirsiniz. Biz bu yolda yürüyoruz” dedi. İlçe merkezinde bir dini tesis alanına ihtiyaç olduğunu da belirten Öz, “İki tane cami var, ikisi de tarihi cami ama kapasiteleri küçük. Millet Ankara Caddesi’nde sokakta namaz kılıyor. Dünyada bir ilk olsun, kazıklar üzerinde denizin içine bir cami yapalım. Sayın Bakana arz ettim. ‘Biraz pahalı olur’ dediler. Belki ikna ederiz. Etrafını da gezi alanı yapalım, iki vakit arasında insanları denizle buluşturalım...” dedi.
158 yeni daire
Kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni proje, 14 katlı 2 bloktan oluşacak. Toplam 158 dairenin bulunacağı projede 10 ticari birim de yer alacak. Ayrıca projede açık havuz, kapalı ortak alanlar, hamam, sauna ve yüksek standartta sosyal kullanım alanları ile 158 araçlık kapalı otopark ve misafirler için açık otopark alanı bulunacak. Başkan Öz, “Burada çocuklarınız aşağı inecek, tenis oynayacak, voleybol oynayacak, futbol oynayacak, yüzecek. Kafeteryada oturacak, komşuluk ilişkilerini devam ettireceksiniz. Komşuluk ilişkisi, toplumumuzda, kültürümüzde var olan bir şey. Ne kadar sosyal alan yaratırsak insanların birbiriyle bağını o kadar güçlendiririz. Şeyh Edebali oğluna, birinci Osmanlı padişahına ne diyor? Fertleri yaşat ki devlet yaşasın. Fertleri birarada yaşat ki ülkede toplumsal barış olsun” dedi.