İstanbul KARTAL BELEDİYESİ KREŞLERİNDE MEZUNİYET HEYECANI

KARTAL BELEDİYESİ KREŞLERİNDE MEZUNİYET HEYECANI

14.05.2015 - 16:13 | Son Güncellenme:

.

KARTAL BELEDİYESİ KREŞLERİNDE MEZUNİYET HEYECANI

Kartal Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri’nde eğitim gören 6 yaş öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi. Mezun olan minikler, ilk kez diploma heyecanı yaşadı.
Kartal Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri’nin 6 yaş için düzenlediği 2014-2015 yıl sonu mezuniyet töreni, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından düzenlenen törende kreş öğrencileri, ilk diplomalarını almanın heyecanını yaşarken, velilerin de en az öğrenciler kadar heyecanlı olduğu gözlerden kaçmadı.
Törene Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Meclis Başkanvekili Ali Ekber Şahin, başkan yardımcıları Av. Hüsnü Yeşilyurt, Ömer Fethi Gürer, Dr. Turgut Mermertaş, Kartal Belediyesi CHP Meclis üyeleri, Çanakkale Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, Kartal mahalle muhtarları, birim müdürleri, başkan danışmanları, kreş öğretmenleri, öğrencilerin velileri ve öğrenciler katıldı.
Kartal Belediye Başkanı Öz’ün “Her mahallede bir kreş” diyerek ilçede başlattığı, sayıları 2009 yılında 1 iken 6 yılda 11’e ulaşan Kartal Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 6 yaş grubu öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı. Atalar Merkez Kreş 43, Atalar Şube Kreş 18, Begüm Yavuz Kreşi 24, Uğur Mumcu Mahallesi Kreşi 10, Cumhuriyet Mahallesi 1 Kreşi 17, Cumhuriyet Mahallesi 2 Kreşi 8, Hürriyet Mahallesi Kreşi 9 ve Soğanlık Yeni Mahalle Kreşi 12 olmak üzere toplam 141 öğrenci mezun oldu.
“BENİM İÇİN EN GURUR VERİCİ TABLO”
Törende öğrencilerin ve velilerin yoğun sevgi gösterileriyle sahneye çıkan Başkan Öz, “Benim için en gurur verici tablo. Çocuklarımız bir eğitim alıyor. Artık bundan sonra başka bir kurumda bu eğitimin devamını sürdürecekler ama bir ayrılık bir burukluk var, öğretmenlerimizin yöneticilerimizin bir emeği var. İşte bu o buruklukla emeğin resmidir bu. Ayrı ayrı emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Biz bu kreşleri yaparken önce annelerin elini boşaltalım anneler daha çok sosyal hayatın içinde yer alsın dedik. Anne çalışmayabilir ama çocuğunu bırakabileceği bir yer yoksa ne sinemaya gidebilir, ne tiyatroya gidebilir, ne çarşıya gidebilir, ne pazara gidebilir, ne okuma yazma kursuna gidebilir. Onun için anneleri rahatlatalım dedik” dedi.
Başkan Öz, “İlk kreşleri açarken arkadaşlara bir şey söylemiştim. Saatlik bakım yapalım, yani burada da şunu söyledik. Bir evde soba yanıyorsa yanan sobanın yanında anneler çocuklarını bırakmasınlar. Getirsinler çocuklarını kreşe bıraksınlar, gitsin alışverişlerini yapsınlar, işlerini bitirip sonra gelsin çocuğunu alsın. İlk yıllar bunu başaramadık ama şimdi sevinçle, gururla söylüyorum sorumlu başkan yardımcısı, kreş müdürü ve öğretmen arkadaşlara teşekkür ediyorum, artık bu noktaya geldik ve artık işi olan bir anne çocuğunu evde yalnız bırakmayacak. Çocuğunu kreşimize bırakacak gidip işlerini yapacak ve sonra gelip çocuğunu alacak. 6 yılda gördüğüm manzara tam istediğim manzara. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Velilerimizi kutluyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı gözlerinden öpüyorum” diye konuştu.
Başkan Altınok Öz, çocukların arasına girerek onlarla resim çektirdi.
Mezuniyet töreni daha sonra slayt gösterisi, çocukların folklor gösterileri, koro olarak Türkçe-İngilizce şarkılar, ritim grubu ve jimnastik gösterisi ile devam etti.
Öğrenciler, 1 yıl boyunca hazırlandıkları gösterileri, izleyenlerin coşkulu alkışları eşliğinde sundular. Gösterilerin ardından ise diploma ve kep törenine geçildi. Kreş öğrencileri, mezuniyet diplomalarını Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Çanakkale Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, meclis üyeleri ile kreş müdürü Enif Yavuz Dipşar’ın elinden aldı. Ayrıca öğrencilere satranç takımı hediye edildi. Tören, hayatlarının ilk mezuniyetini yaşayan miniklerin, keplerini sevinçle havaya fırlatmasıyla sona erdi.