İstanbul Kartal'da Parke Taşlarının Üzerine Dökülen Asfalt Mahalleliyi İkiye Böldü

Kartal'da Parke Taşlarının Üzerine Dökülen Asfalt Mahalleliyi İkiye Böldü

21.10.2018 - 14:25 | Son Güncellenme:

.

Kartalda Parke Taşlarının Üzerine Dökülen Asfalt Mahalleliyi İkiye Böldü

Kartal’da parke taşının üzerine döşenen asfalt mahalleliyi ikiye böldü. Bazı vatandaşlar parkelerin sökülmeden üzerine asfalt yapılmasına tepki gösterirken, bazıları ise yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kartal Belediyesinin Atalar Caddesi’nde parke üzerine yaptığı asfaltlama çalışmaları vatandaşları ikiye böldü. Mahalle sakinlerinden bazıları durumu israf olarak değerlendirirken, bazıları da parke taşlarındaki çökmeden kaynaklı sorunların asfaltlama sonrası çözüme kavuşturulduğunu savundu. Basında yer alan haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yapan Kartal Belediyesi, mahallede yapılan kamuoyu yoklamasında yüzde 81 oranında asfaltlama çalışmalarının desteklendiğini belirtti. Parke taşlarında yaşanan deformasyon nedeniyle kazaların ve yaralanmaların yaşandığı ifade edilen açıklamada, iddiaların ve yorumların doğruluğu yansıtmadığı kaydedildi.
Yapılan asfaltlama çalışmasını doğru bulmadığını belirten bir mahalle sakini ise, ”Bu yola arabalar kaymasın diye taşları döşediler ama bu taşın üzerine asfalt olmaz. Bu taş kaldırılıp asfalt dökülmeli, taşlar kaldırılmalı. Yazık günah bu milletin parasına” dedi.
Mahallede esnaflık yapan başka bir vatandaş da, yapılan çalışmanın sonrasında sorunların azaldığını söyledi. Çalışmalardan memnuniyetini dile getiren mahalle sakini, ”Burası Atalar Caddesi, burada esnafım ben 8 senedir. Caddenin taşlı olmasının bize zararı vardı. Ağır araçlar geçtiğinden yolda çökmeler olmuştu. Belediyeye müracaat ettik, belediye yaptı. Biz de rahat ettik. Araçlarımız düzenli gidip geliyor. Taş olmasından rahatsızdık. Parke taşları burada 8 sene öncesinden vardı. Ben esnaf olarak memnunum. Böyle olmasından memnunuz” diye konuştu.