Kocaeli Kartepe Agm, Kastamonulu Öğrencilere Tanıtıldı

Kartepe Agm, Kastamonulu Öğrencilere Tanıtıldı

25.05.2017 - 14:27 | Son Güncellenme:

.

Kartepe Agm, Kastamonulu Öğrencilere Tanıtıldı

Kartepe Belediyesi Atık Getirme Merkezi Kastamonu Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencilerine tanıtıldı.
Türkiye’de faaliyete geçirilen Atık Getirme Merkezleri arasında model bir proje olması nedeniyle de önem arz eden Kartepe AGM ziyaretçilerini kabul ederek tesisi tanıtmayı sürdürüyor. Atıkların geri dönüşümü çalışmaları konusunda tüm Türkiye’nin dikkatini çeken Kartepe AGM bu kez de Kastamonu Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencilerine rehberlik etti.
31 Aralık 2014 tarih ve 29222 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Atık Getirme Merkezi Tebliğine uygunluğu daha önce denetlenerek uygunluk belgesi alan tesis farklı düzeydeki eğitim kurumlarından gelen konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta da Kastamonu Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünden gelen mühendislik fakültesi öğrencileri, Kartepe AGM’yi ziyaret etti. Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol ekibi, mühendislik fakültesi öğrencilerine tesisi gezdirdi. Çevre Mühendisi adayı olan üniversite öğrencileri ilgi ile gezdikleri tesiste yerinde ayrıştırma çalışmalarının nasıl yapıldığını da inceleme imkanı buldular.
Ziyaret ettikleri tesisler yanı sıra Kartepe’de çevre koruma politikaları ve çalışmaları hakkında da Kartepe Belediyesi yetkililerinden detaylı bilgi alan üniversiteli gençler, bu konulara özen gösteren ve her zaman destek veren Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e de geleceğin çevre mühendisleri olarak teşekkürlerini ilettiler.