Kocaeli KARTEPE’DE DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

KARTEPE’DE DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

07.03.2014 - 11:57 | Son Güncellenme:

.

KARTEPE’DE DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kartepe Belediyesi ile Kartepe Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin ortaklaşa düzenlendiği etkinlik Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın ev sahipliğinde gerçekleşen kutlamada, AK Parti Kartepe Belediye Başkan adayı Hüseyin Üzülmez , Kartepe Kent Konseyi Başkanı Av. Hülya San Şener, Kartepe Kent Konseyi Kadın Meclisi Bakanı Nurdane Erişti, AK Parti Kartepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Balaban, Kartepe İlçe Müftüsü İsmail Gülşen, , belediyesi meclis üyesi bayan adayları, bayan muhtarlar ile KARMEK çatısı altındaki bayanlar hazır bulundu.
Kültür Merkezi’ni dolduran KARMEK usta öğreticileri ve kursiyer bayanlar 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü, Kartepe Belediyesi Türk Sanat Müziği Koro Şefi Aysel Demircan’ın seslendirdiği birbirinden güzel eserlerden oluşan konser eşliğinde kutladı.
Yoğun seçim çalışmaları nedeniyle programın başında yer alan AK Parti Kartepe Belediye Başkan adayı Hüseyin Üzülmez, bayanlara hitaben yaptığı kısa konuşmasının ardından bayanlara karanfil dağıttı. 8 Mart’ın tarihçesi hakkında bilgi veren Kartepe Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Erişti ardından, AK Parti Kartepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Balaban, “Kadına değer veren başbakanımız sayesinde bayanlarımız siyasette kendilerine yer bulmuşlardır” dedi. İlçe Müftüsü İsmail Gülşen, müftülük çalışmaları kapsamında evlere girerek eğitimler verdiklerini kaydetti. Gülşen, bu eğitimlerin verilmesinde belediyenin verdiği destek ve katkılardan dolayı Başkan Şükrü Karabalık’a tüm bayanlar huzurunda teşekkür etti.
Tüm bayanların gününü kutlayan Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, “Siz bayan kardeşlerimle biraraya gelmişken bunu fırsat bilerek vedalaşmak istiyorum. Kartepe olduktan sonra işimiz çok zordu. Belediyecilik hizmetleri yanında gönüllere giden hizmetler de dahil herkesin takdirini beğenisini kazanan hizmetler görüldü. Kartepe’de bu hizmetlerin görülmesi başarılmasında, Kartepelilik kültürünün oluşturulması, kentlik birliğinin oluşmasında bu kültürün sağlanmasında hemşerilik hukukunun oluşmasında sizler bizlere hep destek verdiniz her zaman yanımızda oldunuz. Bu nedenle sizlere şahsım mesai arkadaşlarım ve eşim adına sonsuz teşekkürlerimi selam saygı ve sevgilerimi iletiyorum” dedi.
Kartepe’nin 10 beldenin birleşmesiyle zor şartlarda dünyaya gelmiş bir bebek gibiydi diyen Başkan Karabalık, “Bu bebek 5 yılda büyüdü gürbüz, karakaşlı, mavi gözlü, beyaz tenli, zeki, neşeli, akıllı ve istikbal vaat eden, herkese moral veren bir çocuk durumuna geldi. Bugün Kartepe’de gerçek manada gelecek var istikbal var. Herkes Kartepeli olmak istiyor. Kartepe’de herkes mutlu huzur içerisinde birlik ve beraberlikle yaşıyor. Evet bu sağlanan ve geçen süreç sonunda bugüne kadar yaptığımız hizmetler sizlere ve bütün Kartepeli hemşerilerimize helal olsun hayırlı olsun. Ben sizlerden verdiğiniz destekten, sevgiden ve ilgiden dolayı değerli kardeşlerim biz sizlerden memnun ve razı olduk. Cenab-ı Allah’ta sizlerden memnun ve razı olsun. Biz hakkımızı helal ediyoruz siz de hakkınızı helal edin” diye konuştu.
Başkan Karabalık’a KARMEK usta öğreticileri hediye sunarken etkinlik konser ardından son buldu.