Kocaeli Kartepe'de Quilling ‘Kağıt Sanatı' Etkinliği

Kartepe'de Quilling ‘Kağıt Sanatı' Etkinliği

22.01.2018 - 13:39 | Son Güncellenme:

.

Kartepede Quilling ‘Kağıt Sanatı Etkinliği

Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü, Bilgi Evlerinde Kartepeli çocuklar için Quilling (Kağıt Telkari) etkinliği düzenledi.
Kartepe Belediyesi Bilgi Evlerinde öğrenciler, Quilling sanatıyla tanışarak rengarenk kağıtlarla harikalar gerçekleştirdiler. Kağıt Kıvırma Sanatı veya Kağıt Telkari olarak da adlandırılan el işi etkinliğinde, rengarenk ve incecik şeritler halinde kesilmiş kağıtlarla aksesuar, süsleme, resim panoları gibi birçok tasarımlar yapılıyor. Bu bağlamda, hayal güçlerini tasarım kağıtlarına aktaran çocuklar, görsel sanatlarını da geliştirme imkanı yakaladılar.
Özellikle çocuklar için oldukça yararlı olan el sanatı, kağıdı tanıma, kendi zevklerine göre renkleri bir araya getirme ve yuvarlama, kıvırma işlemlerinde dikkat toplayıcı olması yanında hayal güçlerini geliştirmede, okul eğitimine de katkı sağlıyor. Toplumun kalkınması için sanatın vazgeçilmez olduğunun bilincinde olan Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü, çocuklara kültür ve sanat etkinlikleri ile her zaman destek oluyor.
Kartepe Belediyesi Bilgi Evlerinin etkinliklerinden memnun olan veliler, “Çocuklarımız, sadece sanatla ilişkili olmakla kalmıyor aynı zamanda daha anlayışlı oluyor, tarihsel empati kurabiliyor, eğitimsel bellekleri ve eleştirel düşünme becerileri gelişiyor. Davranışsal açıdan çocuğun gelişimine katkı sağlayan el işi etkinlikleri, tekrar eden eylemlerle şematik öğrenmeyi de güçlendiriyor. Çocuklarımızın psikomotor gelişimlerine de katkı sağlıyor. Verilen hizmetten çok memnunuz. Çocuklarımızı sanatla tanıştıran, onlara emek harcayan, yatırım yapan Başkanımız Hüseyin Üzülmez’e teşekkür ediyoruz” dediler.