Şanlıurfa Kasaplara Kurban Uyarısı

Kasaplara Kurban Uyarısı

28.08.2017 - 11:53 | Son Güncellenme:

.

Kasaplara Kurban Uyarısı

Haliliye belediyesi zabıta ekipleri belirlenen yerlerin dışında kurban kesilmemesi ve hayvanlara eziyet edilmemesi gibi konularda uyarılarda bulunuldu.
Haliliye Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçe genelinde devam ettirdiği ibadethanelerdeki temizlik çalışmalarını yoğunlaştırırken, belirlenen yerler dışında kurban kesilmemesi ve hayvanlara eziyet edilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.Bayram öncesinde denetimlerini hızlandıran zabıta ekipleri, ziyaret ettiği kasaplarda yaptığı kontroller dışında iş yeri sahiplerini de, belirlenen kesim yerleri dışında kurban kesmemeleri ve hayvanlara eziyet etmemeleri yönünde uyardı.
İbadethaneler bayrama hazırlanıyor
İlçe genelindeki ibadethanelerde vatandaşların daha temiz ortamda ibadet etmelerini hedefleyen Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ekipler, ibadethanelerdeki döşemeleri kaldırmadan yerinde yıkayarak daha temiz hale getiriyor. Kurban Bayramına kadar yoğun olarak sürecek olan ibadethane temizlik işlemleri, bayram sonrasında da program dahilinde devam edecek.
Kurban kesim ve satış yerleri
Haliliye Belediyesi, vatandaşların kurbanlarını daha temiz ve düzenli olarak kesmelerini sağlamak amacıyla belirlenen kesim yerlerinde kurban kesim kancası, atıkların konulması için ise poşetler dağıtımı yapacak. Ayrıca, din görevlilerinin de kurban kesim yerlerinde hazır bulunarak vatandaşlara gerekli yardımı yapacağı belirtildi. Kurban kesim yerleri, İmam Bakır Mahallesi dubleks evler karşısı müsait boş alan, Sırrın İlkokulu kuzeydoğusunda bulanan boş alan, Yeşildirek Mahallesi perşembe pazar yeri, Mehmet Akif Ersoy Caddesi salı pazar yeri, Yenişehir vatan İlköğretim Okulu Yanı Cumartesi pazar yeri, İpekyol Mahallesi Davut Zeki Akpınar Lisesi arkası Sağlık Ocağı karşısı müsait boş alan, Sancaktar Mahallesi TOBB Fen Lisesi karşısı müsait boş alan, Süleymaniye Mahallesi sabit pazar yeri, Bahçelievler 100. Yıl park yeri, semt pazar veri, Ulubatlı Mahallesi Turgut Özal Parkı kuzeyi pazartesi pazarı yeri, Ertuğrul Gazi Mahallesi Resulullah cami yanı, müsait boş olan, Ahmet Yesevi Mahallesi Açıksu Caddesi sonu pazar yeri, Devteşti Mahallesi Mehmet Güneş Çorbaevi karşısı halı saha yanı, Şair Nabi Mahallesi Buluntu Hoca Parkı yanı pazar yeri, Yeşildirek Mahallesi karayolları yanı halı saha bitişiği boş alan, binaların kendi bahçelerindeki müsait alan, tüm oto ve halı yıkama iş yerleri olarak belirlendi.
Vatandaşların kurbanlıklarını kesebileceği yerler ise, Sırrın İlkokulu kuzeydoğusunda bulanan boş alan, Karşıyaka Mahallesi çevre yolu girişi solunda bulunan müsait boş alan, Yeşildirek Mahallesi Karayolları yanı halı saha bitişiği boş alan, Paşabağı Mahallesi Gümrük Müdürlüğü depoları yanı Şair Nabi Mahallesi Buluntu Hoca Parkı yanı pazar yeri, Devteşti Mahallesi İMKB Lisesi arkası boş alan, eski itfaiye merkezi yeri ve Bahçelievler semt pazar yeri olarak belirlendi.