Sağlıklı Beslenme Kasım ayında ne yenir?

Kasım ayında ne yenir?

27.10.2018 - 14:24 | Son Güncellenme:

Meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmek sağlığımız açısından büyük önem taşıyor. Kasım ayının bizlere sunduğu sebzelerden ve meyvelerden yararlanmak için hangisini tüketeceğimizi bilmemiz gerekiyor. Peki, kasım ayında ne yenir? Hangi meyveleri, sebzeleri ve balıkları tüketmek gerekir?

Kasım ayında ne yenir

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla, vücut direncimiz ve bağışıklık sistemimiz güçsüzleşiyor. Bunun sonucunda soğuk algınlığı ve grip gibi birçok hastalığa karşı zayıf kalıyoruz. Kasım ayı boyunca bahsedeceğimiz yiyecekleri sofralarınızdan eksik etmeyerek kendinizi pek çok hastalığa karşı koruyabilirsiniz. Peki, kasım ayında ne yenir? Hangi sebzeleri, meyveleri ve balıkları tüketmek gerekir? İşte daha sağlıklı beslenmeniz için tüketmeniz gereken yiyecekleri açıklıyoruz.

Haberin Devamı

Gülşah Karaman - PembeNar Özel

Kasım ayında hangi sebzeler yenir?

Sağlığımız için meyve sebzeleri mevsiminde tüketmek gerekiyor. Özellikle sebze tüketimi, vücut direncinin düşmemesi için çok önemli. Ayrıca, yemeklerin olmazsa olmazı sebzeler ile birçok tarif elde etmek de mümkün. Kasım ayında tüketmemiz gereken sebzelerin çoğu bağışıklık sistemini güçlendiren sebzeler arasında yer alıyor.

Kasım ayı sebzeleri: Havuç, şalgam, ıspanak, yer elması, pırasa, lahana (kırmızı ve beyaz), turp (beyaz - kırmızı - siyah), kırmızı pancar, kara lahana, bal kabağı, kereviz, karnabahar ve pazı.

Kasım ayında hangi meyveler yenir?

Özellikle grip ve soğuk algınlığı gibi mevsim geçişinde yaşadığımız hastalıkları önleminin yolu, bol bol meyve tüketmekten geçiyor. Meyveler, antioksidanlar ve potasyum bakımından zengin yiyeceklerdir. Kasım ayında tüketmemiz gereken meyveler bol miktarda C vitamini içeriyor.

Haberin Devamı

Kasım ayı meyveleri: Üzüm, elma, kızılcık, kuşburnu, frenk üzümü, alıç, yaban mersini, ceviz, armut, muz (yerli), greyfurt, mandalina, limon, nar ve ayva.

Kasım ayında hangi balık türleri yenir?

Kış ayının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri kuşkusuzdur ki balık. Balık içerisinde omega 3 başta olmak üzere A, B2, B3, B12, D ve E vitaminleri ve folik asit, fosfor, kalsiyum, sodyum, selenyum bulundurur. Bu yüzden balığı sofralarımızdan eksik etmemeliyiz.

Kasım ayı balıkları: Uskumru, lüfer, palamut, torik, tekir, hamsi ve çipura.

Not: Dereotu, marul, maydanoz, nane, roka, tere, pazı vb. sebzeler dört mevsim boyunca yetişir. Bazı sebze ve meyveler yörelere göre daha erken veya daha geç yetişebilir.

Yazarlar