Kasımda Aşk Başkadır!

Klişelerle giriş yapalım bu yazıya da... Hoş geldin kasım! Hoş geldin yeni aşklar, yeni umutlar, yeni heyecanlar... Hoş geldin...

Bir şeyler yaşamak için günleri, ayları, mevsimleri kullanmayı sevenlerin ayı geldi. Her yerde görmediysek de yakında görmeye başlayacağız bu sözü "kasımda aşk başkadır"...

Kendini sınırlandırma. Bu mevsimler, aylar, günler de olsa... Asla sınır koyma kendine... Aşık olmak istiyorsan kasımı bekleme ya da yazın aşık olduğun kişiyle de kışın devam et... Aşkın yazı kışı olur mu ki yaz aşkı - kış aşkı diye sınırlansın.

Haberin Devamı

Kendine yapabileceğin hedefler koy. Sınırsızca... Ve o hedefleri gerçekleştirmek için de çalış çabala... Şu gün gelsin yaparım, bu gün gelince başlayacağım gibi sözleri yoksay, çıkart hayatından. O an başla hedeflerin için... Daha iyi anlaman için bir örnek vereyim mi? Pazartesi diyetleri... Yeterince açıklayıcı olmuştur sanıyorum bu iki kelime ama yine şöyle söyleyim; pazartesi diyete başlayacağım diyen biri de kendini sınırlandırır. Bu sınırlandırma da aslında geçiştirmedir. O pazartesiler hiç gelmez, o diyete hiç başlanılmaz... Kendini bile bile devam edersin bu davranışa...

Yapma! Sınırlandırma!

Gerçekleşmesini istediğin her neyse bugünden başlamak zorundasın. Bu gün başlamazsan hiçbir zaman başlayamazsın. Çünkü her zaman en doğru zaman içinde bulunduğun zaman ve en gerçek an da o andır... Dün geçti, yarınlar bitmez ama bugün hep bizimle... O halde bu günden başlamak için harekete geç!

Erteleme!

İsteklerini erteleme, bazı isteklerinin zamana ihtiyacı olabilir. Sabret. Sabrederken de isteklerin için bir çaba göstermeyi ihmal etme. Çünkü hayat öyledir ki sen üzerine düşmezsen istediklerini sana getirmeyecektir.

Bir alanda çalışmak istiyorsun ama olmuyor mu?

Sana minik bir tüyo, çalışmak istediğin alanda kendini durmadan geliştir. Kendini öyle bir geliştir ki tercih edilen değil eden ol. Sen seç! Sen kendini hiç durmadan geliştirirsen emin ol bir gün karşılığını alacaksın. Bugün olmasa dahi en kısa zamanda emeklerin yeşerecek ve sana dönecek. Buna inan!

Haberin Devamı

Güçlü ol! Dim dik dur hayatta! Ne istediğini bil. Bil ve hemen bu gün başla istediklerin için. Hala isteklerinin temelini atmadıysan, yeni ayın ilk günü senin için çok güzel bir fırsat.

Fırsatları değerlendir!

Daha iyi bir sen, daha güzel bir hayat için kendin ve isteklerin için çalışmalara başla!

Unutma, isteklerin mevisimi olmaz! Her mevsim senin mevsimin! Kendine inan!

Büşra Fatma GÜLCÜ