Gündem Kaşınacak vakitleri yok!

Kaşınacak vakitleri yok!

30.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Obama’nın köpekleri de sahipleri gibi yoğun bir programa sahip. Obama ailesinin iki köpeği çeşitli etkinliklere Beyaz Saray’a yapılan başvurular üzerinden programlı bir şekilde gönderiliyor

Kaşınacak vakitleri yok

Dünyanın en güçlü liderinin köpeği olmak pek de kolay bir iş değil... ABD Başkanı Barack Obama’nın köpekleri Bo ile Sunny, insanların gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle yoğun bir takvime göre ‘çalışıyorlar’. Associated Press (AP) ajansının haberine göre, Bo ve Sunny’nin çeşitli etkinliklere katılması için Beyaz Saray’a başvuru yağması üzerine köpekler için ‘resmi bir program’ oluşturuldu. Köpeklerin katılacağı davetler, first lady Michelle Obama’nın onayına sunuluyor.

Bahçıvana yardım
Bo ile Sunny’nin programında; gazileri neşelendirme, hastanedeki çocukları ziyaret etme ve Başkan’ın doğumgününde Beyaz Saray’a gelmelerine izin verilen turistleri karşılamak gibi görevler bulunuyor. Obama ailesine 2009’da katılan Bo’nun bir görevi de, sabahları Beyaz Saray bahçıvanı Dale Haney’e ‘yardım etmek’. Bo’nun her sabah Haney ile birlikte bahçeyi teftişe çıktığını belirten Michelle Obama, “Etrafta çalışanlarla beraber dolaşıp bitkileri kontrol ediyor. O kadar ciddi gözüküyor ki, sanki bir işi varmış gibi düşündüğüne inanıyorum” dedi.

Michelle Obama, aileye sonradan katılan Sunny’nin ise “karanlık bir tarafı” olduğunu da paylaştı. Sunny’nin mutfaktan bazı zamanlar gizlice tüydüğünü söyleyen Obama, “Sonra Beyaz Sarayı’n öteki tarafına gidip yere kakasını yapıyor” dedi.
Görev süresi 2017’de dolacak olan Barack Obama da, Beyaz Saray’dan ayrılırken ciddi bir temizleğe girişmeleri gerektiğini, çünkü köpeklerinin birçok eşyayı parçaladığını söylemişti.

Haberin Devamı

Bush kitap yazdı

Beyaz Saray’da köpekler uzun yıllardır, gündemde önemli bir yer teşkil ediyorlar. ABD’nin 33. Başkanı Harry S. Truman, “Washington’da dost sahibi olmak istiyorsanız, bir köpek edinin” demiş, George H. W. Bush’un eşi Barbara Bush’un ailenin köpeği Millie adına kaleme aldığı “Millie’s Book” adlı kitabı ülkede en çok satanlar listesine girmişti.