Gündem Kasırga yağması

Kasırga yağması

17.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Meksika’yı vuran kasırga sonrasında yağmacılara gün doğdu. Ordu dükkânları korumak için 1000 asker gönderdi.

Kasırga yağması


Meksika’yı vuran Odile kasırgası 135 kişinin yaralanmasına neden oldu. Birçok evi yıkan ve bazı havalimanlarının geçici süreliğine kapatılmasına sebep olan kasırga binlerce turisti de ülkede mahsur bıraktı. Los Cabos bölgesindeki otelleri su bastı. Bölgede yüzlerce insan süpermarketleri ve elektronik eşya satan dükkanları yağmaladı.
Yağmacılar pirinç, tuvalet kağıdı, alkol, televizyon gibi birçok ürün ve eşyayı çaldı. Kasırgadan etkilenen bölgelere yardım için yaklaşık 1000 asker gönderildi. Felaket bölgelerinde elektrik ve su da kesintiye uğradı. Meksikalı yetkililer kasırgadan etkilenen turistik bölgelerde mahsur kalan turistleri almak için askeri uçaklar gönderdi. Ancak uçakların, havalimanlarındaki hasar nedeniyle bugün bölgeden ayrılabileceği açıklandı.

En çok turistler etkilendi
Kasırga otel havuzlarına palmiye ağaçlarını devirdi, birçok otelin camları kırıldı. Ülkenin kuzeyine doğru ilerleyen kasırganın hızı da azalmaya başladı. İngiltere merkezli Reuters haber ajansına konuşan ABD’li turist Tifani Brown, “Tatilim mahvoldu. Hayal kırıklığı yaşıyorum. Ama kalbim bu kasırgada her şeyini kaybeden insanlarla. Kasırgayı televizyondan görmekle gerçekten yaşamak bambaşka” dedi. Odile kasırgası bölgeyi saatte 205 kilometre hızla vurmuştu. Hız daha sonra saatte 120 kilometreye indi.