Gündem Kasları en kolay şekilde rahatlatma yöntemleri nelerdir

Kasları en kolay şekilde rahatlatma yöntemleri nelerdir

20.04.2018 - 11:19 | Son Güncellenme:

Kas ağrıları ve yorgunluk gündelik hayatımızda yaşantımızı olumsuz etkileyen en önemli faktörlerden ikisidir. Bu sebepten dolayı özellikle sık sık kullandığımız kol ve bacak kaslarımızı rahatlatmamız iyi olacaktır. Bu yazımızda kolay ve en verimli şekilde kaslarınızı nasıl rahatlatacağınızı anlatacağız.

Kasları en kolay şekilde rahatlatma yöntemleri nelerdir

Kas kramplarınızın sebebi magnezyum eksikliği olabilir

Haberin Devamı

Magnezyum vücudumuzda bulunan en önemli minerallerden biridir. Bu sebepten dolayı magnezyum eksikliği kas krampı başta olmak üzere birçok rahatsızlığa sebep olmaktadır. Eğer özellikle bacak kaslarınıza sık sık kramp giriyorsa magnezyum bakımından zengin besinler tüketmelisiniz. Kakao, pazı, ceviz, badem, kaju, bezelye, muz, avokado, kayısı, yulaf, kabak gibi birçok yiyecek magnezyum bakımından zengindir. Günlük yaşantınızda bu yiyeceklerden en az birini tüketerek olası kas kramplarının önüne geçebilirsiniz. Eğer herhangi bir şekilde kas ağrılarınız ve kramplarınız son bulmuyorsa doktorunuza başvurmanızda fayda var.

Sıcak su kas gevşetmenin en kolay yoludur

Özellikle sıcak su ile duş alırken belirli kas gruplarının daha fazla sıcaklık ile temas etmesini sağlayarak kaslarınızı rahatlatabilirsiniz. Kaslarınız ile sıcak suyu temas ettirmeden önce suyun derecesini bir miktar daha arttırarak daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Papatya çayı kaslarınıza iyi gelecektir

Papatya çayı eski dönemlerden beri kasları rahatlatmak için kullanılmaktadır. Ayrıca papatya çayının kas dokularını daha hızlı iyileştirdiği gözlemlenmiştir. Günde ortalama 2-3 bardak papatya çayı içerek kaslarınızın rahatlamasına ve gevşemesine yardımcı olabilirsiniz. Bunun için marketten hazır papatya çayı alabilir, aktarlardan kurutulmuş papatya temin edebilir veya kendiniz papatya toplayarak kurutabilirsiniz. Şeker ilacı kullanan kişiler papatya çayı içmeden önce doktoruna danışmalıdır.

Lavanta yağı ile kaslarınızı ovabilirsiniz

Lavanta bitkisi yüzyıllardır birçok hastalığa şifa için kullanılmaktadır. Bunlardan biri de lavantadan elde edilen yağ ile kas gerginliğini önlemektir. Ağrının veya krampın olduğu bölgeye lavanta yağını dairesel hareketler ile sürmelisiniz. Bu işlem lavanta yağını uyguladığınız bölgede kan akışının artmasını sağlayacaktır.

Biberiye kullanarak kaslarınızı rahatlatabilirsiniz

Biberiye özellikle yemeklerde tat vermesi için kullanılan bir baharattır. Her bitkide olduğu gibi biberiye bitkisinde de rahatsızlıklara iyi gelecek özellikler mevcuttur. Bir miktar biberiyeyi suda seyrelterek banyo yaparsanız kaslarınızın gevşediğini göreceksiniz. Ayrıca biberiye yağı ile eklemlerinize ve kaslarınıza masaj yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kediotu ile boyun ağrılarınızı azaltabilirsiniz

Kediotu özellikle boyun ağrılarını ve boyun kasılmalarını rahatlatmak için asırlardır kullanılan bir bitkidir. Ayrıca uyku problemine de çözüm olarak kullanılmaktadır. Kedi otu çayı içerek boyun kaslarınızın gevşemesini sağlayabilirsiniz, ancak kediotunun kokusu biraz ağır olduğu için içemeyen kişiler herhangi bir eczaneden kediotu içeren doğal hap temin edebilirler.