Kastamonu Kastamonu Belediyespor, Rakiplerine Kupayla Gözdağı Verdi

Kastamonu Belediyespor, Rakiplerine Kupayla Gözdağı Verdi

30.08.2017 - 17:01 | Son Güncellenme:

.

Kastamonu Belediyespor, Rakiplerine Kupayla Gözdağı Verdi

Hentbolda Süper Kupa’nın sahibi olan Kastamonu Belediyespor, rakiplerine adeta kupalarla gözdağı verirken, Kastamonu’da da sevgi gösterileriyle karşılandı.
İzmir’de Süper Kupa’da Yenimahalle ile karşılayan ve sahadan 27-26 üstünlükle ayrılarak Süper Kupa’nın sahibi olan Kastamonu Belediyespor, 9-10 Eylül’de Norveç’te gerçekleştirilecek olan Hentbol Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları öncesinde de umut verdi.
Tarihinde bir Anadolu şehrine hentbolda şampiyonluk yaşatan ve Türkiye’yi Eylül ayında Norveç’te gerçekleştirilecek olan Avrupa Hentbol Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek olan Kastamonu Belediyespor, İzmir’de Süper Kupa’da karşılaştığı güçlü rakibi Yenimahalle’yi 27-26 yenerek kupanın sahibi oldu. Kupa töreninin ardından hava yolu ile Kastamonu’ya gelen Kastamonu Belediyespor, Kastamonu Havalimanı’nda protokol üyeleri ve bir gurup taraftar tarafından karşılandı. Karşılamada Vali Yaşar Karadeniz, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir, Kastamonuspor 1966 Kulüp Başkanı ve Kastamonu Belediyesi Spor İşleri Müdürü Metehan Babaş ile bir gurup taraftar hazır bulundu. Süper Kupa’yı Kastamonu Belediyespor Bayan Hentbol Takım Kaptanı Serpil İskenderoğlu’nun elinden alan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve beraberindekiler, takım oyuncularını tek tek tebrik etti. Hentbolculara çiçek ve karanfil dağıtan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Belediyespor’un gösterdiği başarıdan büyük bir gurur duyduklarını belirterek, bu başarının devam edeceğini söyledi.

"Başarımızı sürdüremeye devam edeceğiz"
Süper Kupa Şampiyonu Kastamonu Belediyespor’u büyük coşkuyla karşıladıklarını belirten Başkan Babaş, şöyle konuştu:
“Ben, öncelikle sporcularımızı, teknik heyetimizi ve yönetimimizi tebrik ediyorum. Gerçekten Kastamonu adına gurur verici bir tablo. Anadolu’nun bağrından bir ilden, Kastamonu’dan çıkan Şerife Bacının torunları, Süper Kupa’yı kazandılar. Geçen yılda lig şampiyonu olmuşlardı. Kastamonu için çok büyük bir başarıdır bu. Biz, Kastamonu’yu her yönüyle geliştirmeye çalıştırıyoruz. Halkımızdan bu konularda biraz daha duyarlı olmalarını istiyorum. Biz, Şerife Bacıların, Nene Hatunların adına bu sportif başarıları sürdürüyoruz. Bu başarı kolay kolay gelmiyor, bu başarı birlik ve beraberlikle gelen bir başarıdır. Başarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Ben STK’lardan, hemşehrilerimizden bayan hentbol takımımızı desteklemelerini istiyorum”

"Federasyondan destek almıyoruz"
Türkiye Hentbol Federasyonu’nun Kastamonu Belediyespor’a hiçbir desteğinin olmadığını, aksine kendilerinin federasyona destek verdiğini sözlerine ekleyen Başkan Babaş, “Federasyondan herhangi bir destek almıyoruz. Aksine biz, federasyona destek veriyoruz. Federasyona ciddi manada lisans ücretleri ödüyoruz. Bu yüzden biz federasyona destek veriyoruz. Biz, asıl desteği Kastamonu halkımızdan alıyoruz. O da bize yetiyor” diye konuştu.

Vali Karadeniz: “Olağanüstü bir başarı kazandık”
Kastamonu Belediyespor Bayan Hentbol Takımı’nı aldıkları Süper Kupa nedeniyle tebrik eden Vali Yaşar Karadeniz ise, sporun bir kentin tanıtımında önemli rol oynadığını ifade ederek, Kastamonu Belediyespor’un bu doğrultuda önemli bir misyon üstlendiğini kaydetti.
Vali Karadeniz, "Kastamonu Belediyespor, bu yıl ikinci kupasını kazandı. Bu başarıda emeği geçen kulübün tüm yöneticilerini ve sporcularını tebrik ediyorum. Bizlere Zafer Bayramı’nda bu zaferi yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Bu olağanüstü bir başarı, bu tip başarılar kolay gelmez, büyük bir emek gerektirir. Bu takıma destek olmak gerekiyor. Çünkü bir şehrin tanıtımında sportif başarılar gerekli. Bugün Barcelona’yı futbol takımı olmasa hangimiz bilirdik? Eğer ilimizi tanıtacaksak sporda başarılı olmalıyız. Buradan bir kez daha 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kahramanları Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına da teşekkür ediyorum. İnşallah, onların açmış olduğu bu ufuk doğrultusunda bundan sonraki yüzyıllarda da aynı başarıları da Kastamonu yaşayacaktır diye düşünüyorum. Gençlik Spor Müdürümüzde burada konuştuklarımızı duyuyor artık nelere ağırlık verileceğinin mesajını alıyor sanıyorum. Bu hafta zorlu bir haftaydı, her an takipte olan basın mensuplarımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kastamonu Belediyespor, aldığı bu kupayla rakiplerine gözdağı verirken, 9-10 Eylül tarihlerinde Norveç’te gerçekleştirilecek olan Hentbol Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları öncesinde de oyunuyla umut verdi.