Kastamonu Kastamonu'da Besyo seçimleri bayılttı

Kastamonu'da Besyo seçimleri bayılttı

08.07.2014 - 16:50 | Son Güncellenme:

Kastamonu’da Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’na (BESYO) alınacak öğrenciler için yapılan seçmeler, zor anlar yaşattı. Öğrenciler, bunaltıcı sıcak havaya rağmen seçilebilmek için kıyasıya mücadele ettiler.

Kastamonuda Besyo seçimleri bayılttı

Kastamonu’da Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’na (BESYO) alınacak öğrenciler için yapılan seçmeler, zor anlar yaşattı. Öğrenciler, bunaltıcı sıcak havaya rağmen seçilebilmek için kıyasıya mücadele ettiler.
Kastamonu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu (BESYO) seçmelerinde adaylar, bir birinden zorlu parkurlarda yarıştı. Atletizm, basketbol, yüzme ve badminton dallarındaki elemeler kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Atletizm ve yüzme elemeleri Gazi Stadyumu’nda gerçekleşirken, basketbol ve badminton elemeleri ise Kastamonu Üniversitesi BESYO binasında yapıldı.
Atletizm kategorisinde 257 erkek, 66 bayan olmak üzere toplamda 323 aday katıldı. Yarışlar sırasında bazı adaylar zor anlar yaşadı. Bunaltıcı ve aşırı sıcak hava altında yapılan seçmelerde bazı adaylar, daha fazla sıcağa dayanamayarak baygınlık geçirdi, bazı adaylar ise sakatlandı. Baygınlık geçiren öğrenci adaylarına ilk müdahaleyi ise antrenörleri ve hazır bekleyen sağlık ekipleri yaptı. Derecesinden memnun olmayan adaylar ise gözyaşlarını tutamadı.
Ankara’dan BESYO seçmelerine katılmak üzere Kastamonu’ya gelen ve 400 metre koşuda birinci olan Hanife Balalan, evde bekleyen bir ailesinin olduğunu ve kızlarının üniversitede okuduğunu söylemek için kendisinden haber beklediğini ifade ederek, “Çok zordu. Parkurlar baya zorluydu ama başardım” dedi.
Mardin’den Kastamonu’ya gelen ve 800 metrede ikinci olmayı başaran Ruken Sevgi ise çocukluğundan beri koştuğunu belirterek, “Heyecanlıyım, güzel bir derece aldım. İnşallah seçilirim” diye konuştu.
Bursa’dan Kastamonu’ya gelen diğer bir aday Kevser Akgül de, küçüklüğünden beri beğeniyle spor yaptığını söyleyerek, birçok spor dalında derecesinin bulunduğunu ve üniversitesi kazanmak için mücadele ettiğini kaydetti.
Amasya’dan Kastamonu’ya elemelere katılmak için geldiğini belirten Neslihan Kiremitçi ise, “Spor lisesinden mezun oldum. Burada 100 metre yarışlarına girdim. İnşallah üniversiteyi kazanırım” ifadelerinin kullandı.
BESYO SEÇMELERİNE REKOR BAŞVURU YAPILDI
Kastamonu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu’na girebilmek için bu yıl öğrenciler, rekor başvuruda bulundu. Geçtiğimiz yıl 800 öğrenci adayının başvuruda bulunduğu BESYO seçmelerine, bu yıl yaklaşık bin 726 kişi müracaat etti. Kastamonu BESYO’ya bu yıl 2014-2015 eğitim öğretim döneminde 270 öğrencinin alınacağı bildirildi.
BESYO seçmelerinin 11 Temmuz Cuma gününe kadar süreceği belirtildi.