Kastamonu Kastamonu'da Halep İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

Kastamonu'da Halep İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

09.12.2016 - 15:09 | Son Güncellenme:

.

Kastamonuda Halep İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

Memur-Sen Kastamonu Şubesi, Halep’teki savaş mağdurları için yardım kampanyası başlattı.
Memur-Sen Kastamonu Şube Başkanı aynı zamanda Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, Kastamonu’da bası sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle Halep için yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. “Halep için 81 İlden 81 Yardım TIR’ı” sloganıyla başlattıkları yardım kampanyasına bundan önce olduğu gibi bu ve bundan sonraki yardım kampanyalarına Kastamonu halkının gereken desteği vereceklerine inandıklarını ifade eden Öz, Halep’te yaşanan katliamın insanlık tarafından kanıksandığını söyledi.
Zalim düzenin devamı için terörün bir aparat olarak kullanıldığını anlatan Öz, “Biz biliyoruz ki terör, özellikle İslam dünyasında yıkımın yaşanması için bizzat emperyalist devletler tarafından desteklenmektedir. Suriye’ye bakın, ilk günden beri terör örgütleri etkin bir silah olarak kullanılmakta ve bunu hepimiz biliyoruz. Ne çare ki, sözün kar etmediği bir zamanda yaşıyoruz. Çünkü düzen öyle kurulmuş, düzen güçlünün diline göre hükmünü icra ediyor maalesef. Biz yine de düzenin bu yalanını yüzlerine çarpıyoruz. ‘Terörü üretenle, terörü temizleyeceğim diyen aynı ağız’ diye haykırarak, Halep için ayağa kalktık. Biz biliyoruz ki, orada, o can pazarının yaşandığı mahşer yerinde, insanlık direniyor. İşgalci emperyalistler ne derse desin biz olaya bu şekilde bakıyoruz” dedi.
Halep için yardım kampanyası başlattıklarını söyleyen Öz, şunları kaydetti: “Yani tüm dünya üzerindeki Rachelleri, Malcom X’leri, Gandileri harekete geçirerek Halep’e bir vicdan köprüsü oluşturmak zorundayız. İnşallah bunu başaracağız. Bunun ilk adımı olarak da ‘Halep’i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar’ temalı kampanyamızı başlattık. Halep büyük bir hapishaneye, bir açlık kampına, bir işkence kampına dönüşmüş durumda. Bir taraftan bombalar yağıyor, bir tarafta açlık insanları vuruyor. Bir an önce insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bizler, Memur-Sen, Kızılay, İHH, Cansuyu Derneği, Deniz Feneri olarak ilk aşamada Halep’e 81 TIR un ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu faaliyetlerimiz süreç içinde düzenli bir şekilde devam edecek.”