Kastamonu Kastamonu'da ‘Tüketici Hakları' Konulu Konferans Verildi

Kastamonu'da ‘Tüketici Hakları' Konulu Konferans Verildi

15.03.2017 - 18:56 | Son Güncellenme:

.

Kastamonuda ‘Tüketici Hakları Konulu Konferans Verildi

Kastamonu’da ‘Tüketici Hakları’ konulu konferans verildi.
Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonunda ‘Gençlerde Tüketici Hakları Bilincinin Geliştirilmesi’ temalı toplumsal duyarlılık projesi kapsamında, Tüketiciyi Koruma Haftası ve 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü nedeniyle konferansta verildi.
Çok sayıda davetlinin ve üniversite öğrencilerinin katıldığı konferansta konuşan Kastamonu Ticaret İl Müdürü Sefa Özata, tüketici hakları konusunda eğitimin önemli bir yer işgal ettiğini söyledi.
Tüketicilerin hak arama faaliyetinde kendilerine yardımcı olduklarını belirten Özata, öğrencilerin 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Gününü kutladı. 6502 sayılı tüketici kanunun ve ilgili yönetmeliklerin tüketiciye birçok hak sağlamasına rağmen bu hakların etkin bir şekilde kullanılamadığına dikkat çeken Özata, bunda bilgi ve bilinç eksikliğinin önemli bir rol oynadığını ifade etti.
Tüketici haklarında hak arama bilincinin çok önemli olduğunu aktaran Özata, bu konuda eğitimli insanların öncü olması gerektiğine dikkat çekti. Konferans, öğrencilerden gelen soruların cevaplanması ile sona erdi.