Kastamonu Kastamonu'daki Fetö/Pdy Davası

Kastamonu'daki Fetö/Pdy Davası

10.10.2017 - 17:25 | Son Güncellenme:

Meslekten ihraç edilen 5 polisin yargılanmasına devam edildi

Kastamonudaki Fetö/Pdy Davası

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada eski 5 polisin yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi" oldukları ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla meslekten ihraç edilen ve tutuklu yargılanan S.Y. ile İ.D. katıldı. Tutuksuz sanıklar B.K, C.K. ve S.Y. ise duruşmaya gelmedi.

S.Y, duruşmadaki ifadesinde, terör örgütü ile hiçbir bağı olmadığını öne sürdü.

ByLock da kullanmadığını iddia eden S.Y, "Hakkımda ifade verenler, FETÖ'cü olduğunu kabul eden kişilerdir. ByLock dedikleri şey, ülkemize atılan çok klas bir goldür. Mahkeme kararıyla mı tespit ettiniz benim ByLock kullandığımı, hangi yöntemle tespit edildi. Ben bunu kabul etmiyorum." dedi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, raporlara göre S.Y'nin ByLock uygulamasına 169 defa giriş yaptığını, 164 mesaj ve 144 mail attığının tespit edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

S.Y, "Benim bunlara Türkçe Olimpiyatları'ndan kaynaklı bir sempatim vardı. Başka bir şey yoktu." ifadesini kullandı.

Diğer sanıkları da dinleyen mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 15 Şubat 2018'e erteledi.