Kastamonu Kastamonu'daki Fetö/Pdy Davası

Kastamonu'daki Fetö/Pdy Davası

07.11.2017 - 17:18 | Son Güncellenme:

.

Kastamonudaki Fetö/Pdy Davası

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında askerde iken gözaltına alınıp tutuklanan yüksek lisans öğrencisinin yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve "silahlı terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Emrullah Pınarbaşı ile avukatı katıldı.

İzmir'de yüksek lisans yaparken tecilini bozdurup askerlik için başvuruda bulunduğunu dile getiren Pınarbaşı, "Kastamonu'da kısa dönem er olarak askerliğimi yaparken gözaltına alındım. Yaklaşık 7 aydır tutukluyum neden burada olduğumu bilmiyorum." dedi.

Üniversitede okurken örgütten bazı kişilerin kendisiyle irtibata geçtiğini söyleyen sanık, "Arkadaş çevresi nedeniyle benle irtibata geçip, çay içmeye davet edenler oldu ama ben hiç gitmedim. İki hattımda da ByLock çıktığı söyleniyor. Ben bu programı hiç kullanmadım. Bu iddiayı kabul etmiyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Sanığı adli kontrol şartıyla serbest bırakan mahkeme heyeti, duruşmayı 10 Mayıs'a erteledi.