Kastamonu Kastamonu'dan Kısa Kısa

Kastamonu'dan Kısa Kısa

31.05.2017 - 16:49 | Son Güncellenme:

Vietnam'a gitmek için yola çıkan Alman ve İsveçli dört arkadaş Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde mola verdi

Kastamonudan Kısa Kısa

KASTAMONU (AA)- Bisikletle Vietnam'a gitmek için yola çıkan Alman ve İsveçli dört arkadaş Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde mola verdi.

Haberin Devamı

Alman Martin Schütlemeyer (31), AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşı Daniel Köhn (32) ile İsveçli Viktor Sundström (32) ve Amiuda Adler (31) ile 3 Nisan'da Vietnam'a ulaşmak üzere bisikletle yola çıktıklarını anlattı.

Şimdiye kadar yaklaşık 5 bin 100 kilometre yol kat ettiklerini söyleyen Schütlemeyer, Vietnam'a kadar 15 bin kilometre daha pedal çevireceklerini kaydetti.

Kendisinin Almanya'da polis olduğunu arkadaşı Daniel Köh'nün ise spor öğretmeni olduğunu İsveçli arkadaşları Viktor Sundström'un şoför, Amiuda Adler'in ise anaokulu öğretmeni olduğu belirten Schütlemeyer, değişik ülkeleri görmek, kültürlerini tanımak farklı insanlarla tanışmak amacıyla tura çıktıklarını dile getirdi.

Şimdiye kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını söyleyen İsveçli Amiuda Adlar ise İsveç'in Schwepen şehrinden Vietnam'a bisikletle arkadaşı Viktor Sundström ile birlikte yola çıktıklarını Almanya'da Alman Martin Schütlemeyer ve Daniel Köhn ile tanıştıklarını ve birlikte yola devam ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Adlar, havaların güzel geçtiği zaman bir sıkıntılarının olmadığını sadece çok yağmur yağdığı zamanlar yolculuklarının biraz zor geçtiğini ifade etti.

Avusturya, Slovakya, Macaristan ve Bulgaristan üzerinden İstanbul'a geldiklerini belirten Adlar , Karadeniz sahil yolunu takip ederek Gürcistan, Ermenistan, İran, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan ve Çin'i de geçerek Vietnam'a ulaşmak istediklerini anlattı.

İlçede konaklayan turistlere ilgi gösteren vatandaşlar, yemek ve çay ikram etti. Turistler daha sonra Sinop'a hareket etti.

- Otomobilin çarptığı karaca telef oldu

İnebolu ilçesinde otomobilin çarptığı karaca telef oldu.

Alınan bilgiye göre, İnebolu-Kastamonu kara yolunun Çuhadoruğu mevkisinde plakası ve sürücüsü belirlenemeyen bir otomobil yola çıkan karacaya çarptı.

Karaca telef oldu. Otomobil, olay yerinden uzaklaştı.

Yazarlar