Genel Sağlık Katarakt tedavisinde akıllı lensler

Katarakt tedavisinde akıllı lensler

24.04.2017 - 11:12 | Son Güncellenme:

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Söyler kataraktın ne olduğu, belirtilerini ve tedavisini anlatıyor.

Katarakt tedavisinde akıllı lensler

Katarakt nedir?

Haberin Devamı

“Katarakt göz merceğinin şeffaflığının yitirilmesi ile ortaya çıkan kişinin görme seviyesini ve kalitesini azaltan bir hastalıktır. Katarakt cerrahisinde uygulanan fako yöntemi, bilimsel ve teknolojik gelişmelerdeki son noktadır. İğne yapılmaması, dikiş kullanılmaması.

Katarakt tedavisinde akıllı lens kullanımı

“Katarakt cerrahisinde göz içine konulacak olan lensin derecesinin hesaplanması, bu konudaki en hassas cihaz olan IOL MASTER ile yapılmaktadır. Cerrahi uygulama deneyimli hekimlerimiz tarafından dünyadaki ileri teknoloji ürünü cihazlarla yapılmaktadır.” Akıllı lensler (Trifokal) uzak yakın tüm mesafelerde net görmeyi sağlar. Böylece hasta hem uzak hem yakın gözlük ihtiyacını giderir.

Katarakt ameliyatı öncesi

Haberin Devamı

“Ameliyat günü verilen saatte hastanede bulununuz.Ameliyat günü, daha önceden almakta olduğunuz ilaçları, düzenli olarak kullanmaya devam ediniz. Ancak kan sulandırıcı ilaçları ameliyattan 3 gün önce kesiniz.”

Katarakt ameliyatı sonrası

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Söyler “Hastaneye rahat ve kolayca çıkarılıp, giyilebilecek kıyafetlerle geliniz. Yanınızda yalnız bir refakatçi ile gelmeniz uygun olacaktır. Ameliyat sonrasında istirahat odasında bir süre bekletilip kendinizi rahat hissettiğinizde personel tarafından salondaki refakatçilerinizin yanına götürüleceksiniz. Ameliyat sonrası fazla ağrı hissetmeyeceksiniz. Ancak gerekirse ağrı kesici kullanabilirsiniz. Gözünüz ameliyatı takip eden ilk günlerde enfeksiyonlara karşı hassas olur. Dostlarınızla tokalaşıp öpüşmeyiniz. Sık sık ellerinizi yıkayınız. Gözünüze ilaç damlatmadan önce ellerinizin temiz olduğundan emin olun, ilaç şişesinin ucunu gözünüze ve kirpiklerinize değdirmeyiniz.”

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Söyler

?

Katarakt tedavisinde akıllı lensler

Yazarlar