Kültür Sanat Katia&Marielle Labèque kardeşler sahnede

Katia&Marielle Labèque kardeşler sahnede

25.03.2015 - 13:52 | Son Güncellenme:

Birbirinden değerli sanatçıları İstanbullularla buluşturan İBB Cemal Reşit Rey konser salonu, bu hafta da dinleyicilere müzik şöleni sunacak.

Katia&Marielle Labèque kardeşler sahnede

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta da birbirinden değerli sanatçıları İstanbullu müzikseverlerle buluşturacak.

Haberin Devamı

İstanbul Sazkâr Topluluğu ile Tunus Canara Ensemble 30 Mart Pazartesi günü 20.00’de “Doğudan Yükselen Sesler” programı ile CRR’ye konuk olacak.

Program, makam ve form açısından birbirine çok benzeyen Türkiye ve Tunus müziğinin değerli ses ve saz sanatçılarını bir araya getirecek.

Doğu müziğinin zengin repertuvarından şarkıların ve gazellerin seslendirileceği konserde, müzikseverler keyifli dakikalar geçirecek.

Otoritelerce John Williams ve Julian Bream gibi gitar efsanelerinden sonra günümüzün en büyük klasik gitar fenomeni olarak değerlendirilen Milos Karadaglic, 31 Mart Salı günü 20.00’de CRR’de olacak.

Dünyanın en iyi orkestra toplulukları ile sahne alan ve 2012 yılında müziğin Oscar Ödülü sayılan Gramophone ödüllerinde iki dalda ödül kazanan sanatçı, klasik gitar repertuvarının en güzel eserlerini İstanbullu müzikseverler için çalacak.

Haberin Devamı

Klasik müzik alanında altın plak kazanan ve aralarındaki uyum, eşsiz senkronizasyonları ile dikkat çeken Katia&Marielle Labèque kardeşler, 2 Nisan Perşembe günü 20.00’de dinleyicilere piyano resitali sunacak. Dünyaca ünlü orkestralar ve şeflerle aynı sahneyi paylaşan kardeşler konserde; Mozart ve Schubert’tin eserlerini seslendirecek.

Programda ayrıca, 20. yüzyılı en iyi yansıtan eserlerden biri olan ‘Bahar Ayini’nin bestecisi Stravinsky tarafından iki piyano için uyarlanmış versiyonu da dinleyicilerin beğenisine sunacak.

Türk müziğine büyük emekler veren saz sanatçısı ve bestekâr Kemal Altınkaya’nın Rumeli yöresine ait türkülerinin seslendirileceği “Rumeli ve Kemal Altınkaya Türküleri Konseri”, 3 Nisan Cuma günü 20.00’de gerçekleşecek.

Cihangir Terzi’nin hazırlayıp yöneteceği programa; Soner Özbilen, Bektaş Bahtiyar, Rüstem Avcı, Nursaç Doğanışık, Faruk Yılmaz, Çimen İpekçi, Celal Bakar ve Arzu Akmeşe’nin de içinde yer aldığı değerli sanatçılar solist olarak katılacak.