Gündem Katile indirim değil kadına koruma

Katile indirim değil kadına koruma

24.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim’de yapılan yürüyüşte, kadın katillerinin hukuken korunmasına son verilmesi istendi

Katile indirim değil kadına koruma



Kadına yönelik şiddet ve cinayetlere dur? demek için bir grup kadın, dün Taksim’de yürüyüş düzenledi. Kadınlar, şiddet gören kadını koruma aşamasındaki bürokratik engellerin kaldırılmasını, faili koruyan ceza indirimlerine son verilmesini ve şiddet gören kadınlara mali destek sağlanmasını istedi.
‘25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü’ dolayısıyla dün Taksim Tünel’de bir araya gelen yüzlerce kadın, ?Kadın cinayetlerini durdurmak için omuz omuza? yazılı pankart açarak Galatasaray’a doğru yürüyüşe geçti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun çağrısıyla yapılan yürüyüşte, “Kadın katillerine indirim değil ağır ceza”, “Gerçek koruma istiyoruz” sloganları atıldı.
Galatasaray Lisesi önüne gelen kadınlar açıklamayı platformdan Dilek İsmailoğlu yaptı. Kadın cinayetleri karşısında kadınların güçlerini birleştirdiğini belirten İmamoğlu, “Türkiye’de her gün kadınlar kendi hayatlarına karar vermek istedikleri için, boşanmak, çalışmak, sevgilisinden ayrılmak istediği için öldürülüyor. Çünkü kadınlar kürtaj yapamaz, hamileyken sokakta gezemez, aynı evde kızlı erkekli kalamaz, hatta kahkaha da atamaz. Bu yüzden bizler AKP’nin yeni Türkiye’sine alışmayacağız” dedi.

Cinayetler yüzde 1200 arttı
Eylemde konuşma yapan CHP Milletvekili Binnaz Toprak, Türkiye’de kadın cinayetlerinde yılda yüzde bin 200’lük bir artış olduğuna dikkat çekerek, “İki yıl içinde Alo 183 hattına ‘İmdat şiddet görüyorum bana yardımcı olun’ diye telefon eden kadınların sayısı bakanlık verilerine göre 90 binin üzerinde. 22 bin kadının koruma altında olduğunu söylüyor bakanlık. Gerçekten öldürülen kadınlar sadece buz dağının bir parçası. Durum bir kadın kıyımı haline gelmiş vaziyette. Buna dur denmesi lazım” ifadelerini kullandı.