Gündem Katliam planının önlenmesinde geri sayım lastiğin patlatılmasıyla başladı

Katliam planının önlenmesinde geri sayım lastiğin patlatılmasıyla başladı

15.12.2017 - 15:57 | Son Güncellenme:

İstanbul'da, MİT ve TEM polisinin olağanüstü çabasıyla engellenen PKK'nın bombalı araçla kanlı saldırı planında yeni detaylar ortaya çıktı. MİT'ten gelen istihbaratla 9 saatlik bir çalışma sonrasında yeri belirlenip bulunan aracın hareket kabiliyetini engellemek için lastiğini patlatan TEM polisinin, aracı almaya gelen Hamza D.yi gözaltına almasıyla geri sayımın başladığı ve saldırı içerisinde yer alan 11 kişinin tek tek gözaltına alındığı öğrenildi.

Katliam planının önlenmesinde geri sayım lastiğin patlatılmasıyla başladı

TEM Polisinin gerçekleştirdiği operasyon, MİT Bölge Başkanlığı'nın geçtiğimiz salı günü verdiği bilgiyle başladı. Gönderilen istihbarat bilgisinde, terör örgütü PKK'nın bomba yüklü bir araçla İİT toplantısına yönelik olarak saldırı yapacağı bildirildi. 34 MYN 24 olarak aracın plakası ve modelininde verildiği istihbarat bilgisi sonrası TEM ekipleri hemen harekete geçti.

Haberin Devamı

Yıldırım hızıyla başlatılan çalışmalarda aracın 6 Aralık'ta G.B. isimli kadın tarafından satın alındığını tespit eden ekipler aracın yerini belirlemek için binlerce saatlik MOBESE ve güvenlik kamera kaydını inceledi. Ekipler aracın sabaha karşı 05.00 sıralarında Bahçelievler Siyavuşpaşa Mahmutbey caddesi 18.sokak üzerinde park halinde olduğunu tespit edince jammer (sinyal kesiciyle) aracı getirilip etrafında tertipat alınıp beklenmeye başlandı.

Çevresine ekip yerleştirilen kapalı kasa minibüsün hareket kabiliyetinin engellenmesi için de aracın lastiği patlatıldı. Olası bir patlama ihtimaline karşılık sessizce çevre binalardaki vatandaşlar evlerinden boşaltan polisin beklemesi devam ederken 8 saat sonra saat 13.00 sıralarında aracın başına saldırıyı gerçekleştirecek olan Hamza D. isimli PKK'lı terörist geldi. Lastiğin patlak olduğunu gören Hamza D. lastikçi bulmak için aracın yanından ayrılıp lastik tamircisi alıp aracın yanına geldiği 13.55'de operasyon startı verildi.

Haberin Devamı

Adım adım izlenen ve üzerinden Fatih Gökyakış adına düzenlenen sahte kimlik çıkan Hamza D. üzerine atlanarak etkisiz hale getirilip gözaltına alındı. Hamza D.nin gözaltına alınmasının ardından olay yerine bomba imha uzmanlarıyla 10’a yakın ambulans ve 12 itfaiye aracı yönlendirildi. Gece boyu çalışan Jammer (Sinyal kesici) eşliğinde aracın kapısını açan bomba imha ekipleri, yangın söndürme tüpleri içerisine doldurulan RDX PETN ve HDX olduğu anlaşılan bombalarla karşılaştı.

Bombaların birbiriyle bağlantılı ve uzaktan kumandalı tek patlama düzenekli olduğunu tespit eden uzman ekipler, ele geçirilen patlayıcıların daha önce Beşiktaş'ta meydana gelen patlamadan daha yüksek etkiye sahip olduğunu belirledi.

MİT istihbaratına göre bomba yüklü aracı İslam İşbirliği Toplantısının yapıldığı zirve vadisinde görevli güvenlik güçlerinin üzerine sürerek eylem yapacağı ileri sürülen hain teröristin Hamza D’nin örgütün kırsaldaki kamplarında bomba eğitimi alan feda eylemcilerinden olduğu ve intihar eylemi için görevlendirildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

İstanbul, Mardin ve Diyarbakır'da dün ve önceki gün gerçekleşen operasyonlarda saldırı planı içerisinde yer aldıkları belirlenen 3'ü kadın 10 şüphelinin gözaltına alındığı soruşturmada bu sabah şehir dışında bir şüphelinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltı sayısının 11'e yükseldiği soruşturmada polisin çalışması devam ediyor.