Gündem Katliamcının oğluna Fransız vatandaşlığı

Katliamcının oğluna Fransız vatandaşlığı

27.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Reina gece kulübüne düzenlediği silahlı saldırıyla 39 kişiyi katleden DAEŞ’lİ terörist Abdulkadir Masharipov’la aynı evde yakalanıp kendisinden hamile kaldığını ileri süren Senegal asıllı Tene Traore doğum yaptı.

Katliamcının oğluna Fransız vatandaşlığı

Yılbaşı gecesi düzenlenen katliamdan sonra Senegal asıllı Fransız vatandaşı Tene Traore ile Ali Jameel Mohammed, Aysha Mohammed, Dina Alaa Eid Sayed Ahmed de Masharipov’la birlikte yakalanmıştı. İfadesinde ilginç bir iddiada bulunan Traore, örgüt evinde tanıştığı Masharipov’la imam nikahı kıydıktan sonra birlikte olduklarını ve 1.5 aylık hamile olduğunu söylemişti. Doktor kontrolünden geçirilen kadının hamileliği gerçek çıkmış ve Traore, cezaevine konmuştu. Traore’nin yapılan incelemelerde resmi olarak Fransa’da evli gözüktüğü tespit edilirken, Masharipov da resmi olarak evli çıkmıştı. Masharipov’un aynı soruşturma kapsamında tutuklanan Zarina Nurullayeva isimli Özbek bir kadın ile resmi evli gözüküp iki çocuğu bulunduğu biliniyordu. Masharipov’un küçük çocuğu olan kızının annesiyle cezaevinde olduğu, erkek çocuğunun da DAEŞ’in yurt dışına kaçırdığı tespit edilmişti.
Anne Fransız
Cezaevinde doğum yapan ve bir erkek bebek dünyaya getiren Traore’nin oğluna Süleyman adını verdiği ve bebeğin annesinin Fransız olması nedeniyle Fransız vatandaşlığına kayıt edileceği öğrenildi. Masharipov tarafından babalığa itiraz edilmesi durumunda DNA testi yapılacak.