Gündem Katliamı protesto edenlere ateş açıldı

Katliamı protesto edenlere ateş açıldı

21.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suruç’taki katliam, yurt genelinde birçok ilde protesto edildi.

Katliamı protesto  edenlere ateş açıldı

Saldırının ardından, birçok etkinlik iptal edilip ileri bir tarihe alındı. Yurt genelindeki protestolarda meydana gelen olaylar şöyle:

Haberin Devamı

İstanbul’da kalabalık bir grup Taksim Tünel Meydanı’ndan Galatasaray Lisesi’nin önüne kadar yürüdü. Oturma eylemi yapan grup basın açıklaması yaptı. Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyelerine yapılan saldırıyı protesto etmek için HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, HDP Milletvekili Garo Paylan, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın yanı sıra birçok oluşumun temsilcisi yürüyüşe katıldı. Gruptakiler polise şişe ve havai fişek atınca, polis de göstericilere plastik mermi, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

1000 kişi yürüdü

Mersin’de Emek ve Demokrasi Platformu çağrısıyla toplanan yaklaşık 1000 kişilik grup, yolu trafiğe kapatarak protesto gösterisine başladı. Grup slogan atarken, parkın karşısında bulunan bir binadan kimliği belirsiz kişi tarafından av tüfeğiyle ateş edildi. Ateş sonucu Akdeniz Göç-Der Eş Başkanı Reşat Başan ile ismi henüz belirlenemeyen bir kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Siirt’in Cumhuriyet meydanında toplanan bir grup HDP’li, Ak Parti İl Binası’na yürümek isteyince çevik kuvvet ekipleri tarafından engellendi. Kitle yürümekte ısrar edince göz yaşartıcı gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale edildi.

Bursa’da, Bursa Savaş Karşıtı Platformu, HDP Bursa İl Başkanlığı ve CHP Bursa İl Başkanlığı üyeleri, basın açıklaması yapmak istedi. Bu sırda yoldan geçen bir vatandaşın gruba tepki göstermesi sonucu gerginlik çıktı. Polis ve grup üyeleri arasında yaşanan arbedede 4 kişi gözaltına alındı.

Tek kişilik eylem

Denizli’de 25yaşındaki Nesibe Karakaya, katliamı tek başına elinde taşıdığı dövizlerle oturma eylemi yaparak protesto etti.

Ak Parti binasına yürüdüler

Ankara’da çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerdinden oluşan yaklaşık bin kişilik grup, Mithatpaşa Caddesi’nde toplandı. Buradan Kocatepe Camii arkasındaki Ak Parti İl Başkanlığı’na doğru yürüyüşe geçen gruba HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen de destek verdi. Grup daha sonra il başkanlığı önüne geldi. Grubu burada TOMA ve çevik kuvvetlerden polis barikatı karşıladı. Eylemcilerin parti binası önüne yaklaşmalarına izin verilmedi.