Gündem Katliamların bağlantısı, işte bu fotoğraflarda

Katliamların bağlantısı, işte bu fotoğraflarda

14.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara ve İstanbul’daki katliamlar nedeniyle aranan, IŞİD’li Yunus Durmaz’ın bilgisayarından çıkan fotoğraflarda, Suruç saldırısını düzenleyen Alagöz, Gaziantep’te polis operasyonu sırasında kendisini patlatan Halil İbrahim Durgun, IŞİD’li Mehmet Şükrü Yoldaş’ın görüntüleri yer alıyor

Katliamların  bağlantısı, işte bu fotoğraflarda

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015’te 33 kişiyi öldüren, 69 kişiyi de yaralayan canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz’le, Ankara Tren Garı önünde 10 Ekim 2015’te 103 kişinin ölümüne, 393 kişinin yaralanmasına neden olan çifte canlı bomba saldırısını azmettirenlerin birlikte çekilmiş fotoğrafları ilk kez gün yüzüne çıktı.
Ankara ve İstanbul saldırıları nedeniyle aranan, IŞİD’in Gaziantep Emiri olduğu belirtilen Yunus Durmaz’ın bilgisayarından çıkan fotoğraflarda, Suruç saldırısını düzenleyen Alagöz, Gaziantep’te polis operasyonu sırasında kendisini patlatan Halil İbrahim Durgun, IŞİD’li Mehmet Şükrü Yoldaş’ın görüntüleri de yer alıyor.
Durmaz’ın, Suruç’taki basın açıklaması sırasında canlı bomba saldırısına uğrayan Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) için “Suruç’ta ameliyat yaptığımız oluşum” ifadesini kullandığı da ortaya çıktı.

Suruç’taki ‘ameliyat’
Ankara Tren Garı önünde meydana gelen saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada, çok çarpıcı bir gelişme yaşandı. Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma bürosu, Ankara Tren Garı dosyasındaki bazı bilgileri Suruç’taki soruşturmayı yürüten Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.
Savcılık yazısında, Suruç’ta 20 Temmuz 2015’te canlı bomba eylemcisi Şeyh Abdurrahman Alagöz tarafından gerçekleştirilen 33 kişinin ölümüne, 69 kişinin yaralanmasına neden olan olayın da Ankara Tren Garı önünde meydana gelen 2 canlı bomba eylemcisi tarafından gerçekleştirilen olayı organize eden kişiler tarafından gerçekleştirildiğine dair deliller elde edildiği belirtildi.
Ankara ve İstanbul saldırılarının şüphelisi, IŞİD’in Gaziantep emiri olduğu belirtilen Yunus Durmaz’ın kullandığı bilgisayarından, 10 Ekim 2015’te Ankara’da gerçekleştirilen mitingle ilgili, mitingi organize edenlerle ilgili bilgiler bulunduğu belirtilen yazıda, ayrıca mitingde yapılacak patlama sonucu hangi sonuçların elde edileceğine ilişkin tahminlerin yazıldığı, ayrıca belgenin incelenmesinde mitingi organize eden gruplar arasında gösterilen ESP (Ezilenlerin Sosyalist Partisi) için ‘Suruç’ta ameliyat yaptığımız oluşum” olarak bahsedildiği kaydedildi.

Aynı evde kalmışlar
Durmaz’ın bu cümleyle 20 Temmuz 2015’te Suruç’ta meydana gelen olayı üstlendiği belirtilen yazıda, gar saldırısıyla ilgili soruşturmada tutuklanan Yakup Şahin’in, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde 17 Ekim 2015’te verdiği ifadesinde, Suruç eylemini gerçekleştiren canlı bomba eylemcisi Abdurrahman Alagöz’le, gar saldırısının ardından yakalanacağını anlayınca Gaziantep’te yapılan operasyon sırasında intihar eden şüpheli Halil İbrahim Durgun’un iki gün kendi evinde kaldığını anlattı.

İki saldırının failleri
Şahin, Durgun’u, Suruç saldırısının olduğu tarihte motorsiklet ile Suruç’a gönderdiğini de anlattı. Savcılık yazısından, Suruç saldırısını gerçekleştiren Abdurrahman Alagöz ile gar saldırısıyla ilgili soruşturmanın faillerinden Halil İbrahim Durgun ve Mehmet Şükrü Yoldaş’ın birlikte çekilmiş fotoğrafları da ilk kez gün yüzüne çıktı.
Ankara savcılığı, gar saldırısıyla Suruç saldırısını organize eden kişilerin belirlenebilmesi, gar saldırısıyla ilgili soruşturmada yer alan şüphelilerden hangilerinin, Suruç bombacısı Abdurrahman Alagöz’le bağlantılı olduğu ve hangilerinin Suruç katliamına iştirak ettiğinin belirlenebilmesi için dosyadaki bazı bilgileri de Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

Haberin Devamı

Katliamların  bağlantısı, işte bu fotoğraflarda