Samsun Kavak'ta "Milli Mücadelenin İzinde" Projesi

Kavak'ta "Milli Mücadelenin İzinde" Projesi

23.05.2017 - 16:47 | Son Güncellenme:

.

Kavakta Milli Mücadelenin İzinde Projesi

SAMSUN (AA) - Kavak Emirli Ortaokulu öğrencileri için "Milli mücadelenin izinde" projesi hayata geçirildi.

Haberin Devamı

Emirli Ortaokulu öğretmenlerinden İrfan Çelik ve İlker Tekerli, öğrencilere vatan sevgisi aşılamak, milli değerleri tanıtmak, milli mücadele kahramanları ile fedakarlıklarını kavratmak ve bağımsızlık ruhunu anlatmak amacıyla "Milli mücadelenin izinde" projesi hazırladı.

Kavak Kaymakamlığı tarafından onaylanan projeye katılan 50 öğrencinin gezisi, Samsun Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Bandırma Müze Gemisi ziyareti ile başladı.

"Nutuk" kitabı hediye edilen öğrenciler, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı İlkadım İskelesi'nde milli mücadelenin temsili başlangıcına tanıklık etti.

Öğrenciler, daha sonra Atatürk'ün Samsun'da kurmaylarıyla ilk toplantılarını yaptığı, bugün Gazi Müzesi olan Mıntıka Palas Oteli'ni gezdikten sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından gün ışığına çıkarılan tarihi Kurtuluş Yolu'ndan giderek Kavak ve Havza'ya geçti.

Haberin Devamı

Havza genelgesinin hazırlanıp yayınlandığı Atatürk Evi'nde incelemelerde bulunacak öğrenciler, yine Kurtuluş Yolu'ndan Amasya il sınırına varacak.

Proje koordinatörü İrfan Çelik, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra öğrencilerin milli mücadele ruhunu ve önemini yaşayarak öğrenmelerini istediklerini söyledi.

Yolculuk sırasında öğrencilere Atatürk'ün neler yaşadığını anlattıklarını belirten Çelik, Amasya il sınırına kadar milli mücadelenin ayak izlerini takip edeceklerini kaydetti.

Yol boyunca yaşanan tarihi olayları, Havza ve Amasya genelgeleri gibi belgeleri somutlaştırıp öğrencilere gösterdiklerini dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

"Öğrencilere, ziyaret ettiğimiz müze ve mekanlarda bizzat Mustafa Kemal Atatürk’ün ağzından milli mücadele yıllarıyla ilgili Nutuk'taki paragrafları okutarak, onlara milli mücadeleyi analiz etme şansı sağlıyoruz. Milli mücadele yıllarındaki zorlukları somutlaştırılarak Sakarya Savaşı'nda Mehmetçiğin yediği öğle yemeğini öğrencilerle beraber yiyerek projeyi tamamlayacağız."