Samsun Kavak'tan Kısa Kısa

Kavak'tan Kısa Kısa

17.07.2017 - 12:47 | Son Güncellenme:

.

Kavaktan Kısa Kısa

SAMSUN (AA) - Kavak'tan kutsal topraklara gi·decek hacı adaylarına aşı yapıldı.

Haberin Devamı

Merkez Yörgüçpaca Cami·si·'nde İlçe Sağlık Müdürü Veki·li· Betül Demi·r'i·n başkanlığındaki· sağlık eki·bi·, 35 hacı adayına menenji·t ve oral poli·o aşısı yaptı.

Hacı adaylarına kutsal topraklarda sağlık yönünden almaları ve yapmaları gerekenleri· anlatan Dr. Demi·r, hacda menenji·t ve çocuk felci· hastalığına yakalanma ri·ski·ni·n yüksek olması nedeni·yle aşılama çalışmalarının gerektiğine dikkat çekti.

İlk kez 2012 yılında Suudi· Arabi·stan'da görülen ve develerden i·nsanlara geçen mers-cov hastalığı hakkında bi·lgi· veren Demir, çiğ deve sütünün kesinlikle içilmemesini istedi.

Kavak Müftüsü Abdullah Karaca da Kavak'tan kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına daha önce de eğitim verildiğini aktardı.

Haberin Devamı

- Aslankaya'dan saman israfı uyarısı

Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, hasadı yapılan samanların kriterlere uygun şekilde depolanması gerektiğini söyledi.

Aslankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üreticilerin hasat öncesi saman depolarını gözden geçirmeleri gerektiğini belirtti.

Saman hasadının yaklaştığına işaret eden Aslankaya, şunları dile getirdi:

"Hasat zamanı yaklaştı. Hayvan yetiştiricilerimiz saman depolarını gözden geçirmeli, varsa tamirat, bakım ve çatılarını onarmalı, bu anlamda samanın rutubetten korunması için tedbirlerini almalı. Hayvan yetiştiricilerimiz 2012 yılında Türkiye'de görülen saman sıkıntısını, yurt dışından saman ithal edildiğini, bir kilo saman fiyatının bir kilo buğday fiyatını geçtiğini unutmamalı. Hayvan yetiştiricilerimiz, o günleri düşünülerek samanını israf etmeden depolamalı."